Zombicide: Invader

Zombicide: Invader

Mensen gingen de sterren in op zoek naar krachtige brandstof en vonden die in de uithoek van het universum op de kleine planeet PK-L7. Hun ontdekking van xenium - een donkere, olieachtige verbinding diep onder het aardoppervlak - was alles waar ze op hoopten. Maar ze vonden ook iets anders. De Xenos-aanval was wreed en onverbiddelijk. Terwijl de wetenschappers en soldaten hen zo goed mogelijk van zich hebben gehouden, komen de Xeno's nog steeds …

Zombicide: Invader is een coöperatief spel waarin 1-6 spelers het opnemen tegen Xenos, een ondoorgrondelijke zwerm geïnfecteerde Xeno's die wordt bestuurd door het spel zelf. Elke speler neemt de rol aan van één tot zes overlevenden in een sci-fi-omgeving die overweldigd wordt door deze Xeno's. Het doel is simpel: kies een missie, voltooi de doelstellingen, dood zoveel mogelijk Xeno's en (nog belangrijker) overleef!

Overlevenden zullen Xenos bevechten, elkaar redden, vitale gegevens herstellen, duistere geheimen onthullen en nog veel meer! Overlevenden kunnen burgers of soldaten zijn, elk met gespecialiseerde vaardigheden. Ze spelen allemaal samen als een team, ruilen uitrusting en dekken elkaar. Ze gebruiken alle wapens die ze kunnen krijgen om Xenos te doden en de invasie te vertragen. Hoe beter het wapen, hoe hoger het aantal lichamen, maar hoe meer Xenos er zullen verschijnen, aangetrokken door de aanval! Overlevenden moeten zich ook bewust zijn van hun locatie, aangezien conventionele wapens prima binnenshuis werken, maar vanwege het zuurstofarme oppervlak van de planeet zullen ze zich moeten bewapenen met meer gespecialiseerde wapens. Lasers, iemand?

Meestal zijn Xeno's voorspelbaar, maar er zijn er veel en ze gebruiken vervelende tactieken die je niet tegenkwam in eerdere Zombicide-spellen. Alleen door samenwerking kunnen spelers de missiedoelstellingen bereiken en winnen.

Zie ook de uitbreiding voor dit spel: Zombicide: Invader Black-Ops.

Dit is een opzichzelstaande versie van Zombicide, je hebt het basisspel niet nodig om deze versie te spelen.