Patchwork

Patchwork

In Patchwork strijden twee spelers om de meest esthetische (en hoog scorende) patchworkquilt op een persoonlijk 9x9 bord. Om te beginnen met spelen, legt u alle patches willekeurig in een cirkel neer en plaatst u een marker direct met de klok mee van de 2-1 patch. Elke speler neemt vijf knoppen - de valuta / punten in het spel - en iemand wordt gekozen als de startspeler.

Tijdens een beurt koopt een speler een van de drie patches die met de klok mee op de spoel staan ​​of past. Om een ​​patch te kopen, betaal je de kosten in knoppen die op de patch worden weergegeven, verplaats je de spoel naar de locatie van die patch in de cirkel, voeg je de patch toe aan je spelbord en zet je je tijdfiche op het tijdspoor een aantal spaties gelijk aan de tijd weergegeven op de patch. Je bent vrij om de patch overal op je board te plaatsen die andere patches niet overlapt, maar je wilt de dingen waarschijnlijk zo strak mogelijk in elkaar passen. Als je tijdfiche achter of bovenop het tijdfiche van de andere speler ligt, neem je nog een beurt; anders gaat de tegenstander nu. In plaats van een patch te kopen, kunt u ervoor kiezen om te slagen; om dit te doen, verplaats je je tijdfiche naar het veld direct voor het tijdfiche van de tegenstander, en neem je een knop van de bank voor elk veld dat je verplaatst.

Naast de kosten voor knoppen en tijd, bevat elke patch ook 0-3 knoppen, en wanneer u uw tijdfiche voorbij een knop op het tijdspoor beweegt, verdient u 'knopinkomen': tel het aantal knoppen op dat op uw persoonlijke spelbord, pak dan zoveel knoppen van de bank.

Bovendien toont het tijdspoor er vijf 1x1-patches op, en tijdens het instellen plaatst u vijf daadwerkelijke 1x1-patches op deze velden. Degene die als eerste een patch op het tijdspoor passeert, claimt deze patch en legt deze onmiddellijk op zijn speelbord.

Bovendien verdient de eerste speler die een 7x7 vierkant op zijn speelbord volledig invult, aan het einde van het spel een bonustegel ter waarde van 7 extra punten. (Dit gebeurt natuurlijk niet in elk spel.)

Als een speler een actie uitvoert die zijn tijdfiche naar het centrale vierkant van het tijdspoor verplaatst, ontvangt hij een laatste buttoninkomsten van de bank. Zodra beide spelers in het midden staan, eindigt het spel en vindt de waardering plaats. Elke speler scoort één punt per knop in zijn bezit en verliest vervolgens twee punten voor elk leeg veld op zijn speelbord. Scores kunnen negatief zijn. De speler met de meeste punten wint.

Vervolgen en uitbreidingen