Patchwork: Doodle

Patchwork: Doodle

Patchwork Doodle is een roll-and-write-versie van Patchwork, waarbij elke speler zijn eigen 9x9-raster heeft om in de loop van het spel in te vullen. Elke speler begint met het trekken van een unieke polyominokaart van de startstapel en die vervolgens op zijn vel te tekenen.

In elke ronde leggen spelers een aantal polyominokaarten in een cirkel en plaatsen ze het konijn tussen twee kaarten. Bij een beurt gooit iemand de dobbelsteen, beweegt het konijn naar voren en verwijdert vervolgens de kaart die door het konijn wordt aangegeven. Elke speler moet de polyomino trekken die op deze kaart in zijn raster staat aangegeven. Zodra een bepaald aantal kaarten is gespeeld, eindigt de ronde, scoren spelers punten en legt u meer kaarten neer voor de volgende ronde.

Elke speler heeft vier speciale acties tot zijn beschikking tijdens het spel: je kunt ervoor kiezen om de kaart voor of na de gekozen kaart te trekken, je kunt een polyomino in twee stukken snijden voordat je een stuk aan je rooster toevoegt, je kunt een 1x1 veld invullen in je raster, en je kunt een van de bovenstaande acties een tweede keer uitvoeren. Wanneer u een van deze acties uitvoert, markeert u deze omdat ze allemaal maar één keer kunnen worden gebruikt (behalve degene die u een tweede keer gebruikt, als u begrijpt wat ik bedoel).

Je verliest een punt voor elke ruimte die je niet bedekt, dus probeer alles zo strak mogelijk in te pakken!

Zie deze pagina voor een overzicht van alle spellen in de Patchwork serie