Zen Garden

Zen Garden

Het leven van een keizer is stressvol en vol moeilijke beslissingen. Hij heeft absoluut een plek van troost nodig waar hij kan ontspannen en herstellen. Een prachtige tuin vol paden, standbeelden en flora is precies wat hij nodig heeft.

In Zen Garden nemen de spelers de rol aan van architecten die werken om de mooiste tuin voor de keizer te bouwen. Om dit te doen, moeten ze goed letten op de voorkeuren van de keizer, terwijl ze proberen de concurrentie een stap voor te blijven.

Een beurt in Zen Garden is eenvoudig: de eerste speler kiest een tegel van het selectiebord, betaalt de kosten en voegt deze vervolgens toe aan zijn tuin naast een eerder geplaatste tegel. Elke speler doet dit, dan wordt het bord opnieuw gevuld en begint een nieuwe startspeler aan de volgende beurt.

Zen Garden wordt geleverd met vijf voorkeurborden die bepalen welke kenmerken van de tuin in dat spel scoren. De geselecteerde borden (en hun aantal) zullen de doelen die spelers in dat spel nastreven aanzienlijk veranderen.