Word Bank

Word Bank

Om Word Bank op te zetten, neemt elke speler 12-20 edelstenen, afhankelijk van het aantal spelers. Vervolgens schudt u de letterkaarten en legt u er zeven in een cirkel om de bank te creëren. Op elke letterkaart is ruimte voor een aantal edelstenen.

Als je aan de beurt bent, geef je een "wachtwoord" aan de bank, zeg het hardop, kies dan een beginletter en ga met de klok mee of tegen de klok in rond de cirkel, waarbij je op elke aanwezige letter een edelsteen plaatst die ook in je wachtwoord zit. Houd er rekening mee dat u de letters niet meer dan één keer kunt omcirkelen en dat u letters alleen kunt gebruiken als ze in de volgorde staan ​​die overeenkomt met de volgorde van de letters in uw wachtwoord.

Als na je beurt alle velden op een letterkaart vol zijn, claim je deze letter en laat je een nieuwe van de stapel op deze positie zien.

Zodra een speler geen edelstenen meer voor zich heeft, is het spel afgelopen. Elke speler telt al zijn edelstenen voor zich en op letterkaarten in het spel, en degene met de laagste som wint. Stropdassen worden verbroken ten gunste van de speler die de meeste letterkaarten heeft opgeëist.