Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Wooly Whammoth

Wooly Whammoth

Om je prehistorische clan te voeden, moeten je stamleden Mammoths over de rand van een klif dwingen. Pas op dat je niet in een tarpit zinkt, wordt gestampt door een Mammoet - of ren tijdens het proces zelf van de klif af. In dit "Guts-style" spel probeer je je tegenstanders te slim af te zijn en ze in gevaar te brengen ... totdat "WHAMM!", Een stam als overwinnaar tevoorschijn komt.

Wooly Whammoth heeft identieke handen van acht kaarten, waarbij elke kaart een aantal velden toont dat moet worden verplaatst - maar het is het totale aantal, waarbij alle kaarten die in die hand zijn gespeeld, wordt opgeteld, wat bepaalt hoe ver ALLE grotbewoners zullen rennen. Sommige hebben modificatoren om je grotpersoon alleen te vertragen of te versnellen - en als je snel uit de pas loopt met de anderen, zul je overleven en ze over de rand sturen. Door twee velden van de rand te krijgen, verdien je Mammoth Meat terwijl de wollige beesten naar de vallei beneden duiken - en er zijn zes Meat-fiches nodig om te winnen. MAAR om je hand weer te vullen, moet je een vlees eten, in een mooie evenwichtsoefening.

Je tweedelige modulaire bord wordt langwerpig na elke succesvolle jacht, waardoor de omstandigheden en de lengte die individuele spelers moeten afleggen om een ​​mammoet te scoren, veranderen.

De andere manier om te winnen is natuurlijk om alle vier de stamleden van je tegenstanders uit te schakelen door ze in teerputten te dwingen, ze te verpletteren onder aanstormende mammoeten of ze over de klif te laten vliegen. Het is een denk, dubbel denkend, lef spel van prehistorische overleving!