Winter

Winter

In het spel Winter moeten vier gezinnen proberen hun dagelijkse zaken zoveel mogelijk voor elkaar te krijgen en elkaar helpen om de straten van sneeuw te ontdoen.

De spelers zijn verantwoordelijk voor vier gezinnen die op een winterse dag naar school en werk willen, maar ook willen sporten en winkelen. Ze wonen op het platteland, dus ze moeten altijd naar een andere plek verhuizen. Er zijn vijf straten die elkaar kruisen. De spelers kunnen elke ijs- en sneeuwvrije route kiezen, hoe lang deze ook is. De wegen zijn echter al snel gevuld met sneeuw en ijs.

Dan is het tijd om een sneeuwploeg of strooier in te schakelen. Deze kunnen één straat per afslag vegen, waardoor het behoorlijk ingewikkeld is om erachter te komen welke straat op welk tijdstip moet worden schoongemaakt. Daarnaast is het belangrijk om goed te kijken welke plaatsen het eerst bezocht moeten worden zodat ze daarna kunnen insneeuwen.

Kortom, een makkelijk te leren spel met veel strategie. Het is in eerste instantie kinderspel, maar ook volwassenen genieten er enorm van. Een leuk spel voor het hele gezin!