Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Wingspan

Wingspan

Wingspan is het perfecte spel voor bordspel fanaten én vogelliefhebbers van alle leeftijden! In dit boeiende kaartspel strijden de spelers om de meeste punten te vergaren door vogels te onderzoeken en te verzamelen.

De gameplay is toegankelijk, maar met een enorme diepgang. Met allerlei strategische combinaties zijn de mogelijkheden eindeloos, elk spel is daardoor anders. Door je keuzes goed af te wegen bouw jij een verzameling die jou de meeste vogels, voedsel, eieren en uiteindelijk de overwinning oplevert! Begin vandaag nog met het bouwen van de volière van je dromen!

Met prachtige illustraties en een eenvoudig te leren spel, zal Wingspan zeker een hit zijn bij uw familie en vrienden. De extra aandacht die is besteedt aan de vormgeving, het thema en de kwaliteit van het materiaal van Wingspan is bijna ongekend. Dus pak vandaag nog een exemplaar en begin met het aanscherpen van uw vogelkennis!

Wingspan Gameplay?

Het spelverloop van Wingspan kan moeilijk lijken door de hoeveelheid losse onderdelen er in de doos zit, maar eigenlijk speelt een beurt vrij makkelijk. In een beurt mag je één van de volgende acties uitvoeren:

  • Het spelen van een vogelkaart
  • Het pakken van voedsel
  • Eieren leggen
  • Het trekken van vogelkaarten

Door elke beurt de juiste keuze te maken creëer je uiteindelijk voor jezelf een soort “motor”, die er voor zorgt dat je meer vogels, eieren, voedsel en dus uiteindelijk meer punten krijgt.

Wat erg leuk is aan Wingspan is dat er toch wel veel interactie is tussen spelers. Dit zie je niet altijd bij “engine builders”. Sommige van je vogels activeren namelijk in andermans beurt, en je kunt dan van hun acties profiteren. Ook komt het voor dat sommige van jou vogels een voordeel aan je tegenstanders geven. Het is daarom altijd belangrijk om een goede afweging te maken in welke vogels je wel of niet wilt spelen.

Wingspan Uitbreidingen

Wingspan kent twee uitbreidingen, namelijk de European Expansion en de Oceania Expansion. Beide spellen introduceren veel nieuwe vogels, nieuwe mechanics en manieren om de interactie met andere spelers te verhogen. Alle uitbreidingen en het basisspel van Wingspan kunnen tegelijk worden gespeeld.