When I Dream

When I Dream

De nacht is gevallen en je geest zweeft in de magische wereld van dromen. Maar de Dream Spirits willen vanavond plezier hebben! Ze doen hun best en de dromen worden vreemd en surrealistisch. Word de dromer, zet je slaapmasker op en probeer je droom te achterhalen en welke geesten de ondeugende zijn. Word een goede geest en help de dromer door hem aanwijzingen te geven over de droom voordat de ondeugende geesten hem verpesten. Sluit je ogen en duik erin!

Aan het begin van elke ronde van When I Dream neemt een speler de rol van de dromer aan en "valt in slaap" met een stoffen masker op. De andere spelers krijgen in het geheim hun rolkaarten om te bepalen wat voor soort geesten ze "goed" of "stout" zijn of dat het gewoon "bedriegers" zijn die van kant wisselen naarmate het spel vordert.

De hele ronde duurt 120 seconden waarin de geesten "Droom" -kaarten trekken die een specifiek element van de droom uitbeelden, in een poging deze aan de dromer te beschrijven met elk één woord. De dromer kan op elk moment raden wat het element van de droom is, de kaart aan de teamkant van de goede geesten plaatsen als de gok juist was en in de stapel ondeugende geesten als dat niet het geval was.

Aan het einde van de ronde krijgen de dromer en de goede geesten een punt voor elke kaart op de stapel met goede geesten, wanneer de ondeugende geesten een punt krijgen voor elke kaart op de stapel met ondeugende geesten. De bedriegers krijgen punten op basis van hoe goed in balans de twee teams waren aan het einde van de ronde, en extra punten als ze erin slaagden de twee stapels gelijkmatig in evenwicht te brengen.

Aan het einde van de ronde moet de dromer de woorden gebruiken die hij raadde en zijn droom vertellen voor extra punten voordat hij zijn ogen opent.

Je kunt in een paar minuten leren spelen en vanaf het begin veel lachen. Elke rol is uitdagend en vermakelijk, waardoor het spel meer diepgang krijgt volgens de verbeelding van de speler, waardoor elke ronde een geweldige ervaring met een unieke droom ontstaat.