Welcome to the Dungeon

Welcome to the Dungeon

Welcome to the Dungeon - voor het eerst uitgebracht als Dungeon of Mandom - is een push-your-luck dungeon-duik waarin 2-4 spelers om de beurt elkaar in wezen uitdagen om een ​​kerker in te gaan met minder uitrusting dan waarmee ze beginnen tijdens het vullen van de kerker met monsters. Spelers kunnen het spel winnen door 2 rondes te winnen of uit het spel worden uitgeschakeld door 2 rondes te verliezen. Elke speler heeft een 2-zijdige spelerskaart met een witte zijde en een rode zijde. De eerste overwinning tikt op de spelerskaart en bij het eerste verlies wordt de kaart naar de rode kant omgedraaid. Bij een tweede verlies zal de speler de kaart terug in de doos omdraaien.

Het spel wordt gespeeld in rondes. De speler stelt het basispersonage en alle uitrusting in. Dit vertegenwoordigt elke speler als een volledig uitgeruste dungeon delver.

Elke ronde kan de startspeler (de persoon die als laatste de kerker uitdaagde of de laatste speler die in een kerker zat) ervoor kiezen om een ​​kaart te trekken van de monsterkaart of om zijn beurt door te geven.

Als ze ervoor kiezen om te tekenen, kunnen ze een van de twee dingen doen: (1) het bewaren en een uitrusting uitrusten of (2) het met de afbeelding naar beneden in de kerker plaatsen. Door het met de afbeelding naar beneden in de kerker te plaatsen, wordt het kerkerdek gecreëerd en wordt de kerker gevuld met monsters die de uitdager later zal moeten trotseren. Als ze ervoor kiezen om hun beurt te halen, kunnen ze niet deelnemen aan de rest van de ronde. Zodra er nog maar één persoon over is nadat alle andere spelers hun beurt hebben gepasseerd, wordt die speler de uitdager en moet hij de kerker ingaan met alleen de uitrusting die hij heeft uitgerust.

De speler gooit vervolgens kaarten van de dungeon-stapel en vecht tegen de monsters binnenin. Met sommige apparatuur kun je de vijandelijke schade teniet doen of deze weerstaan ​​door je HP te verhogen. Als de speler de kerker met minstens 1 HP overleeft, wint hij die ronde. Zo niet, dan verliezen ze. De spelers herschikken vervolgens alle kaarten om een ​​nieuw monsterkaart te maken en rusten alle uitrusting opnieuw uit om een ​​nieuwe ronde te starten.

Het spel eindigt als iemand twee keer heeft gewonnen of als een speler de laatste man is die overblijft.