Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Welcome To

Welcome To

In Welcome To…. neem jij de rol aan van een groot architect, en wil je de beste nieuwe stad in de Verenigde Staten bouwen. Dit doe je in de jaren 50, voor die klassieke amerikaanse suburb. Kan jij de verantwoordelijkheid aan om werkers aan te nemen, en uiteindelijk een hele wijk neer te zetten?

Dobbelspel zonder dobbelstenen

Welcome To! ... speelt als een roll-and-write dobbelspel waarin je resultaten markeert op een scoreblad ... maar zonder dobbelstenen. In plaats daarvan draai je kaarten van drie stapels om om drie verschillende actiesets te maken met zowel een huisnummer als een bijbehorende actie waaruit iedereen er een kiest. Dat betekend dat iedereen de beurt tegelijk aanneemt en op basis van de kaarten die er liggen voor hunzelf moeten bepalen wat ze kunnen en zouden moeten doen.

Je gebruikt het nummer om in numerieke volgorde een huis in jouw straat in te vullen. Vervolgens onderneem je de actie om de puntenwaarde van de plots die je bouwt te verhogen of punten te scoren aan het einde voor het bouwen van parken en zwembaden.

Wordt de beste architect

Spelers hebben ook de mogelijkheid om acties te ondernemen om hun huisnummers te wijzigen of te dupliceren. Daarnaast iedereen racet om als eerste publieke doelen te bereiken, deze doelen leveren extra punten op aan het einde van het spel dus zijn zeker de moeite waard om in te investeren. Er is veel te doen en er zijn veel manieren om de beste architect in een buitenwijk te worden in Welcome To ...!

Door de gemeenschappelijke acties hoef je nooit te wachten op de beurt van een ander, je speelt namelijk je beurt tegelijk. Hierdoor kun je het spel makkelijker spelen met een grotere groep zonder dat het veel te lang duurt en vervelend wordt. Met veel verschillende strategieën en volledig willekeurige actiesets, zal je elke keer een andere spelervaring krijgen.

Uitbreidingen en vervolgen Welcome To..