Wavelength

Wavelength

Wavelength is een sociaal raadspel waarin twee teams strijden om elkaars gedachten te lezen. Teams draaien om de beurt aan een knop naar de plek waar ze denken dat een verborgen roos zich in een spectrum bevindt. Een van de spelers in je team - de paranormaal begaafde - weet precies waar de roos is en trekt een kaart met een paar binaire bestanden erop (zoals: Job - Carrière, Rough - Smooth, Fantasy - Sci-Fi, Sad Song - Happy Song, enz.). De paranormaal begaafde moet dan een aanwijzing geven die * conceptueel * is waar de roos zich tussen die twee binaries bevindt.

Als de kaart in deze ronde bijvoorbeeld WARM-KOUD is en de roos iets naar de "koude" kant van het midden, moet de paranormaal begaafde ergens in die regio een aanwijzing geven. Misschien "salade"?

Nadat de paranormaal begaafde hun aanwijzing heeft gegeven, bespreekt hun team waar ze denken dat de roos zich bevindt en draait de knop naar die locatie op dat spectrum. Hoe dichter bij het midden van de roos het team raadt, hoe meer punten ze scoren!