Watson and Holmes

Watson and Holmes

Watson & Holmes is een spel van deductie dat zich afspeelt in de prachtige werken van Arthur Conan Doyle. Twee tot zeven aspirant-detectives stappen in de schoenen van dokter Watson en werken samen met de detective Sherlock Holmes om een ​​reeks tot dusverre niet-gepubliceerde zaken op te lossen die rechtstreeks uit de dagboeken van dokter John H. Watson zijn gehaald. Degenen die de uitdaging aannemen, herbeleven de avonturen van het misdaadoplossende duo en bezoeken elk van de locaties waar de onderzoeken werden gedaan. Door het spoor te volgen, brengt elke aanwijzing spelers dichter bij het oplossen van de zaak.

Het doel van het spel is om jezelf onder te dompelen in de Victoriaanse wereld die in elk verhaal wordt afgebeeld. Bezoek de juiste plaatsen, ontcijfer de aanwijzingen en vind vooral het pad dat je leidt om het mysterie op te lossen voordat iemand anders. De overwinning gaat naar de speler die nauwkeurig de deductieve redenering gebruikt die zo beroemd en ingenieus is geïmplementeerd door de held van 221B Baker Street.

Het spel bestaat uit een reeks afzonderlijke gevallen, die elk een aantal vragen oproepen die elke speler als eerste probeert op te lossen. Om dit te doen, gaan spelers, nadat de casus en de vragen zijn voorgelezen, de locaties bezoeken waar de aanwijzingen zich bevinden. Elke locatie kan niet door meer dan één speler tegelijk worden betreden, dus als twee of meer spelers naar dezelfde plaats willen gaan, krijgt de speler die daar het snelst reist (dwz hij die het grootste aantal koetsfiches gebruikt) de aanwijzing, waardoor de anderen gedwongen werden naar een andere locatie te gaan. Zodra elke speler een bestemming heeft, gaan ze in het geheim de aanwijzing lezen die op die locatie is ontdekt. Ze kunnen discreet alle aantekeningen maken die ze nodig achten. Zodra dit is gebeurd, worden de kaarten terug op hun plaats gelegd, zodat anderen ze in latere beurten kunnen lezen.

Deze procedure wordt tijdens elke beurt herhaald totdat een speler denkt de oplossing voor het geval te hebben gevonden; op dat moment moet hij naar 221B Baker Street gaan om te controleren of zijn antwoorden juist zijn. Als alle antwoorden juist zijn, wint de speler; als ze het bij het verkeerde eind hebben, heeft hij verloren en stopt hij met spelen, en gaat het spel verder.

Elke detective zal ook de onschatbare hulp hebben van een aantal bondgenoten van Sherlock Holmes, vooral de goede Dr. Watson en natuurlijk de detective zelf.