Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Watergate

Watergate

In 1972 won Richard Nixon voor de tweede keer de verkiezingen, hij werd weer president van de Verenigde Staten. Dit was erg vreemd, aangezien hij niet bepaald populair was en niet zoals beloofd de Vietnam Oorlog had beëindigd in zijn eerste termijn.

Ook in 1972 werden 5 mannen gearresteerd voor het inbreken in het Watergate complex, een ontmoetingsplaats voor de democraten. De mannen wilden hier afluisterapparatuur plaatsen. Wat hebben deze twee gebeurtenissen met elkaar te maken?

Uit het process van deze 5 mannen, en steeds dieper gaande journalistiek onderzoek werd er uiteindelijk een conclusie getrokken. Er is heel hoog vanuit Nixons partij opdracht gegeven voor het afluisteren en saboteren van zijn tegenstanders verkiezingscampagne. Dit schandaal ging zo ver dat Nixon uiteindelijk is afgetreden.

Verander de geschiedenis

Nu hoef je gelukkig niet de geschiedenis te kennen van Watergate, om het spel te kunnen spelen! In dit spel voor 2 spelers neemt 1 de rol op van een journalist die Nixon’s bedrog aan het licht wil krijgen. De andere speler is iemand van Nixon’s campagnestaf die er juist voor wil zorgen dat alles in de doofpot wordt gestopt. Zorg jij ervoor dat jou werk Nixon laat aftreden? Of ben jij juist de slimme republikein die de geschiedenis veranderd en er voor zorgt dat niemand ooit achter de waarheid komt?

Watergate is een tactisch kat en muis spel waarin jij telkens de juiste keuzes moet maken die op de kaartjes staan. Het is heel fraai vormgegeven, de kaartjes, het bord en de rest van het materiaal is echt van hoge kwaliteit en er is goed nagedacht over de illustraties. Het bord in het midden lijkt bijvoorbeeld op zo’n prikbord met rode draad die van punt naar punt gaat. Het spel is in principe niet moeilijk om te leren, maar kan als je het voor het eerst speel wel wat “veel” lijken. Zoek je in ieder geval een tactisch en thematisch sterk spel voor 2 personen dan is Watergate echt aan te raden.