Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
War of the Ring Second Edition

War of the Ring Second Edition

In War of the Ring neemt één speler de controle over de Free Peoples (FP), de andere speler bestuurt Shadow Armies (SA). In het spel simuleer je de strijd tussen het licht en duister, wint de mensheid en wordt de ring vernietigd? Of komt Sauron aan de macht?

Politieke strategie

Aanvankelijk zijn de Free People Nations terughoudend om de wapens op te nemen tegen Sauron, dus ze moeten worden aangevallen door Sauron of worden overgehaald door Gandalf of andere metgezellen, voordat ze op de juiste manier beginnen te vechten: dit wordt weergegeven door het Political Track, dat laat zien of een natie is klaar om te vechten in de War of the Ring of niet.

Verover alles, of ga voor de ring

Het spel kan worden gewonnen door een militaire overwinning, als Sauron een bepaald aantal Free People-steden en bolwerken verovert of vice versa. Maar de echte hoop van de Free Peoples ligt in de zoektocht van de Ringbearer: terwijl de legers botsen over Middle Earth, probeert de Fellowship of the Ring in het geheim naar Mount Doom te komen om De Ring te vernietigen.

Sauron is zich niet bewust van de echte bedoeling van zijn vijanden, maar zoekt over Middle Earth naar de kostbare Ring. Daardoor krijgt de Fellowship met talloze gevaren te maken krijgt, vertegenwoordigd door de regels van The Hunt for the Ring. Maar The Fellowship kan de Free Peoples aansporen om tegen Sauron te vechten, dus de Free People-speler moet een evenwicht vinden tussen de noodzaak om de Ringbearer te beschermen tegen schade, en de poging om een ​​goede verdediging op te werpen tegen de legers van de Shadow. Doen ze dat niet? Dan wordt Middle Earth veroverd voordat de Ringbearer zijn zoektocht voltooid.

Gebeurtenissen en actiestenen

Elke speelbeurt draait om de worp van actiedobbelstenen: elke dobbelsteen komt overeen met een actie die een speler tijdens een beurt kan uitvoeren. Afhankelijk van het gezicht dat op elke dobbelsteen wordt gerold, zijn verschillende acties mogelijk (legers verplaatsen, personages, troepen rekruteren, een politiek spoor vooruitgaan).

Actiedobbelstenen kunnen ook worden gebruikt om Gebeurteniskaarten te trekken of te spelen. Gebeurteniskaarten worden gespeeld om specifieke gebeurtenissen uit het verhaal (of gebeurtenissen die mogelijk hebben plaatsgevonden) weer te geven die niet kunnen worden weergegeven tijdens normaal spel. Elke Gebeurteniskaart kan ook een onverwachte wending in het spel veroorzaken, waardoor speciale acties mogelijk zijn of het verloop van een gevecht kan veranderen.

Zorg jij ervoor dat de ringdrager De Ring in Mount Doom gooit? Of leidt jij juist de legers van de heer Sauron naar de overwinning en stort je de wereld in het duister?