Villagers

Villagers

U bent de grondlegger van een nieuw dorp in de middeleeuwen, in de jaren na een grote plaag. Het verlies van zoveel mensen heeft tot grote problemen geleid voor de overlevenden. Veel van de mensen van wie de dorpelingen afhankelijk waren voor essentiƫle zaken als voedsel, onderdak en kleding, zijn verdwenen. Ambachtslieden zitten zonder leveranciers van grondstoffen, handelaren hebben hun klanten verloren en velen zijn hun boerderijen en werkplaatsen kwijtgeraakt toen ze aan de pest ontsnapten.

De wegen zijn vol vluchtelingen die op zoek zijn naar een nieuw begin. Ze komen naar je toe in de hoop zich op je land te vestigen en in hun levensonderhoud te voorzien. Uw graanboerderij is het ideale startpunt voor een dorp en voorziet veel mensen op betrouwbare wijze van voedsel. U moet verstandig kiezen met wie u zich met u laat vestigen, aangezien uw voedsel en middelen beperkt zijn.

De mensen op de weg hebben waardevolle en unieke vaardigheden, maar ze vertrouwen allemaal op andere mensen met zeer specifieke ambachten om te kunnen werken. Grondstoffen, gereedschappen en diensten moeten worden geleverd door andere mensen van de weg.

Als het je lukt om mensen te vinden die kunnen samenwerken om winst te maken, terwijl je je voedseloverschot vergroot en je capaciteit voor het bouwen van nieuwe huizen vergroot, zal je dorp welvarend zijn.

De game wordt geleverd met een solo-modus waarin een eenzaam dorp ernaar streeft om te bloeien ondanks de gevreesde gravin en haar kwaadaardige machinaties.

Dit spel heeft ook een uitbreiding, namelijk Villagers: Expansion.