Valda

Valda

Valda is een competitief strategiespel waarin je als viking warchief een dorp en grondstoffen beheert, krachtige spreuken speelt en tempels bouwt. Dus verzamel je volgers, vecht je vijanden af ​​en beklim je de trappen naar goddelijkheid.

Rijk van de goden: Loki, de bedriegergod omlijst Thor in een moment van afleiding waardoor de hamer van Thor op Tyr viel. Tyr de god die Yggdrasil bewaakte, de boom die de werelden met elkaar verbond. Even knock-out verliet Tyr Yggdrasil zonder wacht. Een kans voor de sterfelijke Viking om in de boom te klimmen en god te worden. Maar alleen degenen die aanbeden en waardig zijn, kunnen een ware god worden. Pas op: wanneer de macht voor het grijpen ligt, is concurrentie een horizon. En de goden ... nou, ze zullen hun rol spelen.

In Valda voltooit elke speler 5 fasen tijdens zijn beurt. Als een Viking chieftan gooi je dobbelstenen om zeldzame grondstoffen voor je stam te oogsten. Vervolgens ga je op zoek naar en verken je de werelden door kaarten en acties te tekenen en te spelen. Het bouwen van tempels in de verschillende Goddomeinen is een belangrijk doel om goddelijke vermogens te verwerven en toegang te krijgen tot krachtigere spreuken. Maar pas op, vijanden kunnen je aanvallen met de wapens van de goden. Verdedig jezelf en gebruik je middelen en schilden verstandig. Vecht en bouw met eer om de genade van de goden te ontvangen. Welke God? Dat hangt af van je speelstijl. Je houdt van de agressieve speelstijl, dan is Surtur je man, je houdt van veel opties om uiteindelijk de ultieme combo te gebruiken, dan is Freya degene voor jou, enzovoort. Plaats aan de tafel van het mooiste Asgardiaanse paleis naast Odin en Thor, dat is je enige doel. Door kaarten te spelen, je vaardigheden te gebruiken en tempels te bouwen, krijg je ook waardevolle volgers. De Viking chieftan die de meeste volgers heeft als het spel eindigt, is waardig genoeg om de wereldboom Yggdrasil te beklimmen en wordt een God! Oh .. en hij wint ook het spel.