Unusual Suspects

Unusual Suspects

Incredible! De sluwe dief die maandenlang ongestoord opereert, staat op het punt gepakt te worden! Na veel mislukkingen heeft een team rechercheurs een geheim wapen: een getuige. Deze getuige is echter nogal raar; hij herinnert zich niets van het uiterlijk van de crimineel, maar hij weet alles van hun gewoonten en gedrag. Zal het onderzoeksteam de crimineel alleen uit deze elementen kunnen achterhalen?

In Unusual Suspsects is de ene speler de Getuige en spelen de andere spelers de rol van het onderzoeksteam. De Getuige kent de echte identiteit van de Guilty en probeert het Team alleen met zijn antwoorden te laten raken. Het team stelt vragen aan de Getuige en zal, afhankelijk van zijn antwoorden, de onschuldige verdachten uitsluiten nadat spelers hebben besproken wat ze hebben geleerd.

Dit spel kan ook competitief of samen (team vs team) gespeeld worden. In het laatste geval ontstaat er een grid van twaalf verdachten. Elke ronde onthult het team een ​​vragenkaart en moet de Getuige ja / nee antwoorden. Volgens het antwoord moet het team verdachten verwijderen totdat alleen de schuldige op het bord staat.

Dit spel heeft ook een uitbreiding: Burn After Playing.