Undo: Kersenbloesemfestival

Undo: Kersenbloesemfestival

De tijd heelt alle wonden, zeggen ze, maar de plotselinge dood van een geliefde schudt de achterblijvers soms zo erg dat hun geloof wankelt. Om dit te voorkomen, sturen de goden lotwevers om het verleden te veranderen en de dood te voorkomen. In de gameserie UNDO kruipen spelers in de huid van deze lotwevers en doen ze er alles aan om plotselinge sterfgevallen ongedaan te maken - of het nu gaat om moord of zelfmoord. Ze reizen niet alleen minuten of uren terug in de tijd, maar soms ook duizenden jaren om gebeurtenissen te veranderen die de basis hebben gelegd voor het latere lot. Soms kan een sprong in de toekomst ook belangrijke informatie opleveren.

De UNDO-serie combineert het thema tijdreizen met emotionele, buitengewone verhalen die spelers stuk voor stuk moeten samenstellen. Elke keer dat ze springen, krijgen ze een andere keuze hoe ze het verleden kunnen veranderen - en niet elke verandering is een positieve wending!

UNDO: Cherry Blossom Festival, een van de eerste drie UNDO-titels, speelt zich af in Okayama, Japan in maart 2000. Een man van in de zestig ligt levenloos op de vloer van zijn woonkamer, een gebroken wijnglas en de foto van een jonge vrouw in een rolstoel naast hem. De overledene draagt een ouderwets blauw pak en heeft geen zichtbare verwondingen, afgezien van een nauwelijks waarneembaar litteken boven het oog. In zijn jasje rinkelt een telefoon met de melodie van "Moonlight Sonata" en op tafel liggen kersenbloesemtakken …

Deze titel gaat niet over het oplossen van een misdaad of het vangen van een moordenaar. In plaats daarvan moeten spelers hun rol als onstoffelijke lotwevers omarmen om door het verleden van de reis van deze man te gaan om zijn dood te voorkomen. Iedereen die door de tijd springt, draagt een gewichtige beslissing die uiteindelijk zal bepalen of hij leeft of sterft?