Uly en Polly

Uly en Polly

Uly & Polly is een semi-coöperatief spel waarin elke ronde een speler het tegen alle anderen speelt. Deze ene speler is Uly, de ondeugende kleine wolf die zich graag verstopt in de kudde schapen. Alle anderen werken samen als Polly de herdershond om de schuilplaats van de kleine wolf te vinden.

Leg de zestien schapentegels neer om je klaar te maken voor de ronde. Terwijl alle andere spelers hun ogen sluiten, ruilt Uly de wolfsfiche voor een van de schapen. De Polly-spelers plaatsen vervolgens de herdershondfiche op een tegel en laten deze zien. Als ze Uly al hebben gevonden, winnen ze de ronde, maar zo niet, dan kiest de Uly-speler twee tegels die orthogonaal of diagonaal naast elkaar liggen (of Uly nu op een van die tegels staat of niet) en ruilt ze om. Polly gaat dan naar een aangrenzende tegel en laat deze zien.

Als Uly nog steeds ondergedoken is nadat acht tegels zijn onthuld, wint de Uly-speler de ronde en ontvangt hij beloningsfiches; anders ontvangen de Polly-spelers beloningen. Nadat elke speler één keer Uly is geweest, wint degene met de meeste beloningen!