Ultimate Werewolf Legacy

Ultimate Werewolf Legacy

Ultimate Werewolf is een interactief deductiespel voor twee teams: dorpelingen en weerwolven. De dorpelingen weten niet wie de weerwolven zijn, en de weerwolven proberen onontdekt te blijven terwijl ze de dorpelingen langzaam een ​​voor een elimineren. Een moderator (die geen deel uitmaakt van een team) leidt het spel. De game speelt zich af over een reeks dagen en nachten. Elke dag bespreken de spelers wie van hen een weerwolf is en stemmen ze een speler uit. Elke nacht kiezen de weerwolven een speler om te elimineren, terwijl de ziener leert of een speler een weerwolf is of niet. Het spel is afgelopen als alle dorpelingen of alle weerwolven zijn uitgeschakeld.

Ultimate Werewolf Legacy gebruikt een gameplay die vergelijkbaar is met Ultimate Werewolf, maar je hebt niet langer losse op zichzelf staande games omdat spelers en het dorp zelf attributen hebben die tussen games behouden blijven, waarbij gebeurtenissen die plaatsvinden in de eerste games effecten hebben die door de resterende games heen rimpelen. Neem al vroeg een slechte beslissing, en het kan het dorp nog jarenlang achtervolgen! Spelers kunnen titels verdienen, waardoor ze speciale vaardigheden krijgen in toekomstige games, ongeacht hun rol. Spelers krijgen elk een openbare gezinskaart naast hun geheime rolkaart, en ze werken samen met de andere leden van hun gezin om samen te werken ... tenzij een of meer van hun gezinsleden in het geheim tegen hen werken.

Wat het dorp betreft, er zijn meerdere paden die het spel kan nemen, en als gevolg daarvan zal de ervaring die je hebt tijdens het spelen van het hele spel anders zijn dan die van iemand anders die met een andere groep mensen speelt. Hierdoor kunnen spelers de campagne ook meerdere keren spelen, met elke keer een andere set rollen, regels en omgevingen.

De kern van Ultimate Werewolf Legacy is een extra groot dagboek van 80+ pagina's, dat de gamemoderator door elke sessie leidt. Het dagboek is zo ontworpen dat spelers zonder eerdere Werewolf-speelervaring zowel kunnen spelen als modereren. Het dagboek is onderverdeeld in vijf verschillende hoofdstukken met drie spelsessies in elk hoofdstuk, evenals een inleidende voorwoordspelsessie. Spelers kunnen in en uit springen voor individuele sessies, maar idealiter spelen ze alle sessies in een hoofdstuk. Elk hoofdstuk kan op één avond worden afgespeeld. Aan het einde van de campagne van zestien gamesessies zal het dagboek een verslag zijn van wat er precies in je dorp is gebeurd en wie er uiteindelijk verantwoordelijk was voor wat het in de loop van de tijd werd.

Replay-pakketten die een nieuw dagboek en een extra set familiekaarten bevatten, worden apart verkocht, zodat spelers de hele campagne opnieuw kunnen spelen.