Ubongo Het kaartspel

Ubongo Het kaartspel

In Ubongo: Het Kaartspel moeten spelers opnieuw uitzoeken hoe ze de Ubongo-stukken kunnen combineren waarmee ontwerper Grzegorz Rejchtman hen confronteert.

Elke ronde ontvangt een speler negen willekeurige kaarten uit de betreffende stapel voor die ronde; elke kaart toont zes Ubongo-stukken, met de stukken op een rooster van 2x3. Iedereen probeert tegelijkertijd zeven van zijn negen kaarten te "verbinden". Twee kaarten zijn verbonden wanneer ze naast elkaar liggen, waarbij een paar symbolen op één kaart een overeenkomend paar symbolen op de aangrenzende kaart raakt.

De eerste persoon die zeven kaarten op die manier neerlegt, roept "Ubongo" en verdient 10 punten, terwijl alle anderen evenveel punten scoren als er verbonden kaarten op tafel liggen. (Als een speler een fout heeft gemaakt bij het plaatsen van kaarten, inclusief de speler die de ronde heeft beëindigd, krijgt die speler nul punten voor de ronde.)

Voor de tweede ronde draaien spelers hun negen kaarten om en gebruiken ze. Voor rondes 3-6 ontvangen spelers kaarten van twee nieuwe decks. Na zes rondes wint de speler met de hoogste score.

Dit is een opzichzelfstaand vervolg van Ubongo.