Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Tudor

Tudor

In Tudor ben je een heer aan het hof van koning Hendrik VIII. Hier positioneer je je Courtiers onder de invloedrijke Lords die je acties gunnen waarmee je je familieleden naar hoge titelkantoren kunt manoeuvreren en hun respectievelijke ringen van prestige en macht kunt verwerven.

Spelers plaatsen om de beurt hun Courtiers in de drie Audience Chambers, elk met unieke acties. Vervolgens plaatst elke speler zijn ene Heer in een kamer naar keuze. Alleen hovelingen in een audiëntiezaal waar de Lord van een speler aanwezig is, kunnen de acties van die kamer gebruiken. Maar wees voorzichtig, want er is maar een beperkt aantal stoelen beschikbaar in elke kamer en concurrerende gezinnen kunnen je uit een kamer verdrijven!

Vervolgens voeren alle hovelingen van spelers, in kamers met een heer, om de beurt EEN van de twee acties in hun kamer uit. De machtige Lords kunnen ook beide acties ondernemen in de kamer die ze bezetten. Chamber Actions stellen je in staat om Court Cards te krijgen en om je Courtiers in de Throne Room te verplaatsen naar velden met vierkante Court Tokens die verschillende factiebelangen en eisen aan de rechtbank vertegenwoordigen. Je verzamelt deze Court Tokens, die een manier zijn om Prestige te verdienen aan de rechtbank.

Wanneer je het bovenste veld van een Court Office in de Royal Court bereikt, krijg je die titel - vertegenwoordigd door een Ring. De ringen van een speler worden geplaatst en weergegeven op hun individuele spelershandschermen. Door uw ringen op verschillende vingers te plaatsen, projecteert u uw interesses, intenties en neigingen naar de andere spelers, omdat verschillende posities de specifieke acties versterken die uw hovelingen in de audiëntiekamers ondernemen!

Je moet altijd waakzaam zijn, want een andere speler kan je Court Office in beslag nemen, je Office Holder eruit schoppen en dan een van je Rings nemen! De speler met het meeste prestige aan het einde van het spel wint!

In elk Tudor-spel kies je ervoor om een ​​van de vele scenariokaarten te spelen, elk met hun eigen speciale regels die het spel op dramatische manieren kunnen veranderen. Kies daarnaast twee verschillende scorekaarten om de gameplay te variëren en een strategische ervaring te creëren met uitzonderlijke herspeelbaarheid.