Treelings

Treelings

In de wereld van Treelings wordt hard gewerkt aan de bouw ter voorbereiding op het jaarlijkse vuurvliegfestival! Mooie, gloeiende zwermen vuurvliegjes kunnen alleen tijdens de komende zomerzonnewende worden losgelaten vanaf de hoogste torenhoge platforms in de stad. Er wonen zes verschillende gilden in de stad en ze zullen er alles aan doen om in elk district hun eigen boom zo hoog mogelijk te bouwen. Als chef van je district bepaal je elke ronde welk gilde je in jouw deel van de stad wilt steunen, omdat je de toeschouwers naar je show op festivaldag wilt lokken en zoveel mogelijk heldergloeiende vuurvliegjes naar de vrijheid wilt sturen.

In speltermen worden de gilden vertegenwoordigd door een stapel van 108 kaarten, waarbij elk van de zes gilden 18 keer voorkomt. Om het spel op te zetten, deelt u drie kaarten met de beeldzijde naar boven aan elke speler, waarbij u deze kaarten in kolommen op kleur groepeert. Leg vijf kaarten open om de markt te vormen. Leg de vuurvliegfestivalkaart die het einde van het spel eindigt twintig kaarten omhoog vanaf de onderkant van de stapel.

Tijdens een beurt neemt een speler alle kaarten van één kleur van de markt of één kaart van elke kleur die maar één keer op de markt verschijnt; ze voegen deze kaarten vervolgens toe aan hun verzameling. Als je al kaarten van die kleur hebt, plaats je de nieuwe kaarten naar boven in een kolom zodat iedereen kan zien hoeveel kaarten je hebt; Als je deze kleur niet hebt, plaats dan kaarten van de nieuwe kleur links of rechts van je huidige kolommen. Vul dan de markt opnieuw. Wanneer de vuurvliegfestivalkaart wordt onthuld, beëindigt u het spel nadat elke speler hetzelfde aantal kaarten heeft gepakt.

Om te scoren, bekijk je elke kolom met kaarten in je verzameling en vergelijk je het aantal kaarten erin met het aantal kaarten in de kolommen links en rechts. (Voor de kolommen aan de buitenrand van uw verzameling vergelijkt u hun hoogte met de hoogte van de dichtstbijzijnde kolom van uw buurman en de aangrenzende kolom in uw verzameling.) Voor elke kolom, als deze minstens zo hoog is als elke aangrenzende kolom, je scoort punten gelijk aan het aantal kaarten in die kolom. Degene die de meeste punten scoort, wint!