Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Trails of Tucana

Trails of Tucana

Trails of Tucana is een flip-and-write-spel van de makers van Avenue en Doodle City dat snel en gemakkelijk te spelen is, maar voldoende diepgang heeft om gamers te vermaken.

Elke speler krijgt een kaart van het eiland Tucana met daarop de dorpen en belangrijke bezienswaardigheden. De posities van de dorpen zijn voor elke speler willekeurig, dus elk spel levert een unieke puzzel op.

Elke beurt draait een speler twee terreinkaarten om. Elke speler moet - op zijn eigen kaart - een pad tekenen tussen twee aangrenzende velden van de weergegeven terreinen. Geleidelijk zullen de paden uitgroeien tot een netwerk van wegen. Spelers scoren punten door overeenkomende havens met elkaar te verbinden en door bezienswaardigheden met havens te verbinden. Als eerste een paar havens met elkaar verbinden, levert bonuspunten op.

Om diepte aan het spel toe te voegen, is er een wisselende verdeling van de verschillende terreinkaarten. Bergkaarten zijn bijvoorbeeld zeldzamer dan woestijnkaarten, dus het zou moeilijker zijn om een ​​pad door een bergketen of over water te bouwen dan door woestijn of bos. Spelers moeten hier rekening mee houden bij het plannen van hun routes. En ze moeten de kans maximaliseren dat ze gebruik kunnen maken van elke combinatie van terreinkaarten die naar voren komen.