Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Tiny Towns

Tiny Towns

In het bordspel Tiny Towns ben jij de burgemeester van een kleine stad in het bos waar de kleinere wezens van het bos een beschaving hebben gecreëerd die verborgen is voor roofdieren. Dit nieuwe land is klein en grondstoffen zijn schaars, dus neem je wat je kunt krijgen en maak je stad zo groot als je kunt!

Met een beperkte ruimte om mee te werken, moet je je gebouwen en essentiële grondstoffen strategisch plaatsen om het beste uit je kleine stad te halen. Kun jij de perfecte stad creëren en deze laten uitgroeien tot een bloeiende metropool? Wie het meest welvarende stadje bouwt, wint!

Hoe speel je Tiny Towns?

In Tiny Towns wordt je stad weergegeven door een 4x4-raster waarop je grondstof blokjes in specifieke lay-outs plaatst om gebouwen te bouwen. Denk hierbij aan cafe’s, fonteinen, monumenten en andere constructies die je in een stad kan vinden. Elke speler krijgt zo’n raster en moet hierop zijn of haar eigen stad bouwen.

Elk gebouw scoort op een unieke manier overwinningspunten. Als geen enkele speler meer grondstoffen kan plaatsen of gebouwen kan bouwen, eindigt het spel. De speler met de meeste overwinningspunten wint.

Tiny Towns lijkt in de eerste instantie vrij simpel maar je komt er snel achter dat het een vrij lastig kan zijn. In het begin kan je nog makkelijk veel grondstoffen kwijt, maar naarmate het spel vordert heb je steeds minder ruimte op je bord. Ook zijn er veel kleine regels waar je rekening mee moet houden. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om variatie regels toe te passen die in het boekje staan.

Door de verhoogde moeilijkheid blijft het spel uitdagend als je het opnieuw speelt of andere regels toepast. Je zal niet snel zijn uitgespeeld op Tiny Towns.

Tiny Towns heeft ook een uitbreiding, namelijk Tiny Towns: Voorspoed. Deze uitbreiding voegt extra spelelementen toe, waaronder de mogelijkheid om handel te drijven..