Time Stories

Time Stories

Het T.I.M.E Agency beschermt de mensheid door te voorkomen dat tijdelijke fouten en paradoxen het weefsel van ons universum bedreigen. Als tijdelijke agenten worden jij en je team naar de lichamen van wezens uit verschillende werelden of realiteiten gestuurd om de missies die je zijn gegeven met succes te voltooien. Falen is onmogelijk, omdat je zo vaak als nodig terug in de tijd kunt gaan.

T.I.M.E Stories is een verhalend spel, een spel van "decksploration". Elke speler is vrij om zijn personage een zo diepe "rol" te geven als hij wil, om een ​​verhaal te beleven, zowel in het spel als rond de tafel. Maar het is ook een bordspel met regels die reflectie en optimalisatie mogelijk maken.

Aan het begin van het spel zijn de spelers op hun thuisbasis en krijgen ze hun missiebriefing. Het doel is dan om het in zo min mogelijk pogingen te voltooien. De acties en bewegingen van de spelers maken gebruik van Temporal Units (TU), waarvan het aantal afhankelijk is van het scenario en het aantal spelers. Elke poging wordt een "run" genoemd; één run is gelijk aan het gebruik van alle tijdelijke eenheden die de spelers ter beschikking staan. Wanneer de TU nul bereikt, worden de agenten teruggeroepen naar het bureau en wordt het scenario vanaf het begin opnieuw gestart, gewapend met hun ervaring. Het doel van het spel is om de perfecte run te maken, terwijl je alle puzzels oplost en alle obstakels van een scenario overwint.

De basisdoos bevat het volledige T.I.M.E Stories-systeem en stelt spelers in staat om alle scenario's te spelen, waarvan de eerste - Asylum - is inbegrepen. Tijdens een scenario, dat bestaat uit een kaartspel van 120+ kaarten, verkent elke speler kaarten, die meestal in de vorm van een panorama worden gepresenteerd. Toegang tot sommige kaarten vereist het bezit van het juiste item of items, terwijl andere verrassingen, vijanden, raadsels, aanwijzingen en andere gevaren opleveren.

Je neemt meestal bezit van lokale hosts om in een bepaalde omgeving te navigeren, maar wie weet wat je moet doen om te slagen? Zwerven door een med-fan-stad, op zoek naar de kerker waar de Syaan-koning zich verstopt? Overleven op Antarctica terwijl enorme wezens op de loer liggen onder het oppervlak van het ijs? Een puzzel oplossen in een asiel uit het begin van de 20e eeuw? Dat is allemaal mogelijk, en misschien moet je zelfs van de ene host naar de andere springen, of van tijd tot tijd tegen je mede-agenten spelen …

In de doos kunnen spelers het spel op elk moment "opslaan", zodat het over meerdere sessies kan worden gespeeld, net als in een videogame. Op deze manier is het mogelijk om je lopende spel te pauzeren door de staat van de ontvangers, de resterende TU, de ontdekte aanwijzingen, enz.

T.I.M.E Stories is een decksploring-game waarin elk deck alles mogelijk maakt!

Uitbreidingen en vervolgen Time Stories