Tiffin

Tiffin

Elke dag worden in Mumbai, de bruisende financiƫle hoofdstad van India, warme lunches met de hand bezorgd bij werknemers op werkplekken in de stad. Deze huisgemaakte maaltijden, verpakt in blikken die tiffins of dabbas worden genoemd, worden bij de klant thuis opgehaald, met de fiets naar een sorteercentrum gebracht, op karren geladen en naar het treinstation gereden, in een treinwagon geladen, gelost, teruggebracht , gerouteerd en afgeleverd (opnieuw per fiets) bij ontvangers op het werk. Elke tiffin wordt onderweg door meerdere dabbawallas (bezorgers) gedragen. Ondanks dat er dagelijks meer dan 250.000 lunchbezorgingen worden gemaakt, zijn fouten zeldzaam.

In Tiffin vertegenwoordigen spelers dabbawallas die werken om tiffins te bezorgen en roepies te verdienen door tiffins op een route te starten en bij te dragen aan een succesvolle bezorging van hun tiffins en die van andere spelers. Hoe meer tiffins op een enkele route worden afgeleverd, hoe hoger de uitbetaling voor elke speler die aan de leveringen deelneemt.

Snelkoppelingen versnellen dingen, lekke banden vertragen, en een altijd aanwezige concurrent komt er misschien als eerste. Het spel is afgelopen als alle bezorgroutes zijn voltooid en de speler met de meeste roepies de winnaar is.