Ticket to Ride: France & Old West

Ticket to Ride: France & Old West

Introductie tot Ticket to Ride: France & Old West

Stap in de wereld van de Franse spoorwegen en de avontuurlijke routes van het Amerikaanse Wilde Westen met Ticket to Ride: France & Old West. Deze uitbreiding biedt twee unieke borden die een geheel nieuwe draai geven aan het klassieke Ticket to Ride spel.

Speciale Kenmerken van het Spel

  • Frankrijk Bord: Spelers hebben de vrijheid om de spoorroutes zelf te bepalen voordat ze deze claimen. Dit introduceert een extra laag strategie en planning.
  • Old West Bord: Spelers beginnen in een specifieke stad en breiden hun netwerk van daaruit uit, met de mogelijkheid om steden te claimen en punten te scoren wanneer anderen deze steden aandoen.
  • Alvin & Dexter: Een leuke toevoeging aan het Wilde Westen bord waarbij twee monsterfiguren spoorroutes kunnen blokkeren, wat voor extra uitdagingen zorgt.

Een Spelbeurt in Ticket to Ride: France & Old West

Tijdens een beurt in deze uitbreiding van Ticket to Ride hebben spelers de volgende mogelijkheden, afhankelijk van het gekozen bord:

  1. Op het Franse bord trekken spelers eerst kleurkaarten die bepalen welke treinroutes beschikbaar zijn om te claimen tijdens latere beurten.
  2. Op het Old West bord kunnen spelers, naast het claimen van routes, ook kiezen om steden te bouwen, wat hen in staat stelt om extra punten te verdienen.
  3. Op beide borden kunnen spelers treinkaarten trekken, routes claimen door de benodigde kaarten in te leveren, of nieuwe bestemmingskaarten trekken.

Na het kiezen en voltooien van een actie, gaat de beurt over naar de volgende speler.

Conclusie

Ticket to Ride: France & Old West is een verfrissende uitbreiding die twee fascinerende periodes en locaties in de geschiedenis van de spoorwegen combineert. Met nieuwe mechanismen en strategie├źn biedt het uren van boeiend spelplezier voor zowel nieuwe als doorgewinterde Ticket to Ride fans. Stap aan boord voor een onvergetelijk avontuur!

Op de pagina van Ticket to Ride vind je een overzicht van alle Ticket to Ride spellen en uitbreidingen