Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Ticket to Ride: Europa

Ticket to Ride: Europa

Ticket to Ride: Europa

Ticket to Ride: Europe neemt je mee op een nieuw treinavontuur door Europa. Van Edinburgh tot Constantinopel en van Lissabon tot Moskou, je bezoekt grote steden in het Europa van rond de eeuwwisseling.

Net als het originele Ticket to Ride, blijft het spel elegant eenvoudig, kan het in 5 minuten worden geleerd en spreekt het zowel gezinnen als ervaren gamers aan. Ticket to Ride: Europe is een compleet, nieuw spel en de originele versie is niet nodig.

Meer dan een nieuwe kaart

Ticket to Ride: Europe is meer dan alleen een nieuwe kaart, het bevat gloednieuwe gameplay-elementen. Tunnels zijn routes waar je mogelijk extra voor moet betalen. Spaar je een beurt door zodat je zeker weet dat je de route kan claimen? Of neem je de gok met de mogelijkheid dat je je beurt kwijt bent.

Een ander nieuw spelelement zijn de veerboten. Deze routes over water zijn iets anders dan normaal, je hebt namelijk één of meerdere locomotieven (regenboogkaartjes) nodig om de overtocht te maken. Des te meer reden om toch voor een locomotief te kiezen, of er eentje op hand te houden.

Het algemene doel blijft hetzelfde: verzamel en speel treinkaarten om je stukken op het bord te plaatsen en probeer steden met elkaar te verbinden op je kaartjeskaarten. Punten worden verdiend met zowel het plaatsen van treinen als het voltooien van tickets, maar niet-voltooide tickets verliezen je punten. De speler die aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint.

Inhoud

  • 1 kaart van Europa
  • 240 gekleurde treintjes
  • 15 gekleurde treinstations
  • 110 treinkaarten
  • 46 bestemmingskaarten
  • 5 houten score-pionnen
  • 1 spelhandleiding

Ticket to Ride: Europa kent ook een uitbreiding, namelijk Ticket to Ride: Europa 1912

Alle spellen in de Ticket to Ride serie kun je vinden op de pagina van Ticket to Ride: USA