Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Ticket to Ride: Amsterdam

Ticket to Ride: Amsterdam

Ticket to Ride: Amsterdam bevat de bekende gameplay uit de Ticket to Ride-gameserie - kaarten verzamelen, routes claimen, tickets trekken - maar op een kaart van het 17e-eeuwse Amsterdam waarmee je een game in niet meer dan 15 minuten kunt voltooien.

Ticket naar de Gouden Eeuw

Je bevindt je midden in de Nederlandse Gouden Eeuw. Amsterdam is het kloppende hart van de wereldhandel en de rijkste stad ter wereld. Goederen van over de hele wereld stapelen zich op in de dokken, in scheepsruimen, in magazijnen en aan de oevers van de talloze kanalen. Hier wilt u van profiteren!

Elke speler begint met een voorraad van 16 karren, twee transportkaarten in de hand en een of twee ruilcontracttickets met locaties op de Amsterdamse markt. Tijdens een beurt trek je ofwel twee transportkaarten van de stapel of de vertoning van vijf open kaarten (of je neemt één open kaart, die telt als alle zes de kleuren in het spel); of je claimt een route op het bord door kaarten af ​​te leggen die overeenkomen met de kleur van de route die wordt geclaimd (met elke set kaarten waarmee je een grijze route kunt claimen); of u trekt twee handelscontracttickets en behoudt er minstens één.

Telkens wanneer je een route voltooit waarop karren staan ​​afgebeeld, waarbij deze zich voornamelijk aan de rand van de stad bevinden, claim je een bonuskaart voor koopwaar.

Handel je een weg naar de overwinning

Spelers spelen om de beurt totdat iemand niet meer dan twee karren in hun voorraad heeft, waarna elke speler een laatste beurt krijgt, inclusief de speler die het einde van het spel heeft veroorzaakt. Spelers tellen vervolgens hun punten op, scoren punten voor de routes die ze tijdens het spel hebben geclaimd, de ruilcontracttickets die ze hebben voltooid (door de twee locaties op een ticket te verbinden door een ononderbroken rij van hun karren), en hun status. onder degenen die merchandise-bonuskaarten hebben. Degene die de meeste kaarten heeft, krijgt 8 punten, terwijl andere spelers minder punten verzamelen. Je verliest punten voor niet-voltooide contracttickets, en degene met de hoogste score wint!

Alle spellen in de Ticket to Ride serie kun je vinden op de pagina van Ticket to Ride: USA