Thunder and Lightning

Thunder and Lightning

In Thunder & Lightning kruipen spelers in de huid van Thor of Loki en vechten ze zich een weg door een leger in een epische mythologische confrontatie. Omdat Loki de kroon van Odin al heeft gestolen, heeft de Alvader zijn zoon Thor zijn gewaardeerde machtsring, Draupnir, toevertrouwd om hem te helpen de gemene bedrieger te verslaan. Maar wie heeft echt wat nodig is om controle te krijgen over beide relikwie├źn en daarom de troon van Asgard op te eisen?

Thunder & Lightning, een herimplementatie van Hera en Zeus, biedt dezelfde gameplay als het eerdere ontwerp, maar met grotere kaartspellen met een andere verdeling van bevoegdheden.

In het spel begint elke speler met negen kaarten in de hand en legt vervolgens drie kaarten met de afbeelding naar beneden in de eerste rij, waarbij deze rijen tegen elkaar aanliggen en elke speler ruimte heeft voor vier rijen in zijn speelveld. Als een speler een kaart op rij verliest, schuiven alle kaarten in dezelfde kolom achter deze kaart naar voren om de lege sleuf te vullen. Bij een beurt heeft een speler evenveel actiepunten als het aantal kolommen in het speelveld. Ze kunnen deze actiepunten gebruiken om kaarten te trekken, kaarten naar het slagveld te spelen, een mythologische kaart te spelen voor zijn kracht, of de kaart van een tegenstander uit te dagen.

Om uit te dagen kiest de speler een kaart in de eerste rij die tegen de kaart van een tegenstander aanligt, en laat ze vervolgens allebei zien. De meeste kaarten hebben een sterktewaarde (0-7) en de kaart met de lagere sterkte wordt weggegooid, terwijl de andere kaarten van de tegenstander in dezelfde kolom naar voren schuiven.

Als een speler niet al zijn acties kan gebruiken of geen acties heeft (omdat hij geen kaarten op het slagveld heeft) of de controle over Odin's Crown / Ring verliest, dan verliest hij het spel.