Through the Ages: A New Story of Civilisation

Through the Ages: A New Story of Civilisation

Through the Ages: A New Story of Civilization is de nieuwe editie van Through the Ages: A Story of Civilization, met veel kleine en grote veranderingen in de spelkaarten gedurende de drie tijdperken en uitgebreide veranderingen in de manier waarop het leger werkt.

Through the Ages is een spel voor het bouwen van beschavingen. Elke speler probeert de beste beschaving op te bouwen door zorgvuldig hulpbronnenbeheer, nieuwe technologieën te ontdekken, de juiste leiders te kiezen, wonderen te bouwen en een sterk leger te behouden. Zwakke punten op elk gebied kunnen door je tegenstanders worden uitgebuit. Het spel speelt zich af door de eeuwen heen, beginnend in de oudheid en eindigend in de moderne tijd.

Een van de belangrijkste mechanismen in TTA is het opstellen van kaarten. Technologieën, wonderen en leiders spelen een rol en worden gemakkelijker op te stellen naarmate ze langer in het spel zijn. Om een ​​technologie te gebruiken, heb je voldoende wetenschap nodig om het te ontdekken, genoeg voedsel om een ​​populatie te creëren om het te bemannen en voldoende middelen (erts) om het gebouw te bouwen om het te gebruiken. Naast het balanceren van de middelen die nodig zijn om je technologie vooruit te helpen, moet je ook een leger opbouwen. Militair wordt op dezelfde manier gebouwd als civiele gebouwen. Spelers met een zwak leger zullen worden aangevallen door andere spelers. Er is geen kaart in het spel, dus je kunt geen territorium verliezen, maar spelers met een hoger leger zullen middelen, wetenschap stelen, leiders vermoorden, bevolking of cultuur veroveren. Het is heel moeilijk om te winnen met een groot leger, maar het is heel gemakkelijk om te verliezen vanwege een zwak leger.

Overwinning wordt behaald door de speler wiens land aan het einde van de moderne tijd de meeste cultuur heeft.