Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coƶpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
The Walking Dead Card Game

The Walking Dead Card Game

The Walking Dead Card Game, gebaseerd op Wolfgang Kramer's 6 nimmt!, Biedt dezelfde basis gameplay als dat kaartspel, maar voegt zes personagekaarten en twee spelmodi toe: Survival en Hero.

Om het spel te spelen, schudt u de 104 cijferkaarten, legt u vier kaarten open om de vier rijen te beginnen en deelt u vervolgens een aantal kaarten aan elke speler. Elke beurt kiezen en onthullen spelers tegelijkertijd een kaart uit hun hand en voegen de kaarten vervolgens toe aan de rijen, waarbij de kaarten in oplopende volgorde worden geplaatst op basis van hun aantal; elke kaart wordt in de rij geplaatst die eindigt met het hoogste nummer dat onder het nummer van de kaart ligt. Wanneer de zesde kaart op een rij wordt geplaatst, claimt de eigenaar van die kaart de andere vijf kaarten en wordt de zesde kaart de eerste kaart in een nieuwe rij.

Naast een getal van 1 tot 104 heeft elke kaart een zombie puntenwaarde. In Survival-modus (voor 3-10 spelers) willen spelers zo min mogelijk punten verzamelen, terwijl je in Hero-modus (voor 2-6 spelers) meer zombie punten wilt verzamelen dan wie dan ook. In Hero-modus heeft elke speler een personage kaart voor eenmalig gebruik die je een extra voordeel kan geven in de ronde waarin je hem speelt.