Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
The Walking Dead Board Game: The Best Defense

The Walking Dead Board Game: The Best Defense

The Walking Dead Board Game: The Best Defense is een coöperatief bordspel waarin spelers de rollen op zich nemen van Rick, Glenn, Daryl, Michonne en andere personages. De Survivors moeten vier belangrijke locaties tegen Walkers verdedigen - de boerderij, de gevangenis, de stad en de snelweg - om in leven te blijven. Het spelbord wordt voor elk spel willekeurig samengesteld, wat zorgt voor variabiliteit in de locaties; een grondstof stapel van 25 kaarten - met daarin ofwel uitrusting, bondgenoten, voedsel of munitie - wordt willekeurig op een van de locaties geplaatst.

Wandelaars en andere calamiteiten worden op verschillende locaties getriggerd door een evenementendesk van 48 kaarten (elke kaart is uniek!), Die spelers uit elke ronde trekken. Ze moeten dan uitzoeken hoe ze de effecten van deze gebeurtenissen kunnen minimaliseren door dobbelstenen te gebruiken om gevechten op te lossen en de uitkomst van sommige gebeurtenissen te bepalen. Overlevenden kunnen samenwerken om hun gevechtsvaardigheden te combineren of opsplitsen om meer terrein te bestrijken. Als de Survivors de Walkers niet van een locatie verwijderen, verliezen ze bronnen - en als een van de resource-kaarten op is, verliezen de spelers het spel. Daarom moeten spelers de Walkers op afstand houden zonder zelf te veel middelen te gebruiken.

In tegenstelling tot de meeste coöperatieve spellen, bevat The Walking Dead Board Game: The Best Defense een leiderschapsstijl die een speler gedurende een of meer rondes kan spelen. Elk speler personage heeft een unieke leiderschap kwalificatie die een bonus biedt terwijl dat personage de leiding heeft.

The Walking Dead Board Game: The Best Defense bevat twee gameplay-modi. In de "Beginner" -modus delen spelers alle informatie op hun evenement kaarten, zodat de leider en anderen rekening kunnen houden met alles wat er in het spel gebeurt. In de modus "Expert" mogen spelers hun evenement kaarten niet delen, wat betekent dat leiders beslissingen kunnen nemen die nadelig zijn voor andere spelers - maar die spelers kunnen de leider uitdagen (tegen betaling) en hun eigen zetten doen. Waarom zouden ze dit doen?

Elke speler probeert niet alleen in leven te blijven, maar heeft ook een geheime kaart "Bijbedoeling" die een missie voor die speler aangeeft. Als hij die missie voltooit, verdient hij een gedeeltelijke overwinning, zelfs als de Overlevenden anders als groep zouden verliezen. De Ulterior Motive-kaarten worden alleen aanbevolen voor gevorderde spelers die van een beetje conflict houden in hun coöperatieve spellen.