Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coƶpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
The Towers of Arkhanos

The Towers of Arkhanos

The Towers of Arkhanos is een dobbelstenen-ontwerpspel voor het bouwen van torens voor 2 tot 4 spelers. Snel en leuk familiespel dat in ongeveer 20 tot 30 minuten speelt.

In The Towers of Arkhanos moeten spelers samen geheimzinnige torens bouwen om de kracht van vroegere beschavingen te kanaliseren. Hiervoor moeten je meester en leerlingen magische stenen (dobbelstenen) gebruiken en vaardigheden toepassen die zijn geschreven in het magische boek, prestige verwerven en de magiƫr worden met een ongelooflijke reputatie in het koninkrijk.

De speler bestuurt een van de magische scholen (verschillende kleuren) uit de rijken van Drunagor en probeert de magische torens te bouwen om meer prestigepunten te verdienen om de grootste tovenaar van het rijk te worden.

De wedstrijd eindigt aan het einde van de 8e ronde (2-4 spelers) of de 9e ronde (3 spelers). Op dat moment leveren onvolledige torens ook punten op. Dus, spelers die meeples hebben toegewezen aan een van de torens (ongeacht of ze extern of centraal zijn), krijgen punten.

Bovendien levert elke meeple in het magische boek van de speler ook 1 prestigepunt op. Tel de prestigepunten van elke speler bij elkaar op en degene met de meeste prestigepunten wordt uitgeroepen tot winnaar.

Neem je het tovenaarsgewaad en ga je de uitdaging aan, of word je vergeten door de magische hoge raad van het rijk?