The Ruhr: A Story of Coal Trade

The Ruhr: A Story of Coal Trade

In The Ruhr: A Story of Coal Trade, de tweede game van Thomas Spitzer's historische steenkooltrilogie, word je in de 18e eeuw, aan het begin van de industriële revolutie, naar het Ruhrgebied vervoerd. Steenkool is, na ontdekt te zijn in Haspelknecht, erg gewild omdat steden en fabrieken in de hele regio deze begeerde grondstof nodig hebben. De rivier de Ruhr bood een handige transportroute vanaf de kolenmijnen. Het Ruhrgebied was echter gevuld met obstakels en grote dammen, waardoor het ongelooflijk moeilijk was om te navigeren. Ruil kolen voor waardevolle upgrades en plan je route naar de overwinning langs het Ruhrgebied!

Meer in detail vervoeren en verkopen de spelers kolen naar steden en fabrieken langs de rivier de Ruhr in de 18e en 19e eeuw. Door steenkool te verkopen aan steden en fabrieken, verwerven spelers unieke voortgangsmarkeringen. In het begin hebben spelers alleen toegang tot steenkool van lage waarde. Door steenkool op bepaalde locaties te verkopen, krijgen spelers toegang tot hoogwaardige steenkool. Naast het verkopen van kolen, bouwen de spelers magazijnen, bouwen ze sloten en exporteren ze kolen naar naburige landen om de meeste overwinningspunten te behalen.

Dit spel, een bijgewerkte versie van Ruhrschifffahrt 1769-1890, bevat de zelfstandige uitbreiding The Ohio: 1811-1861. In dit spel vervoeren en verhandelen spelers goederen langs de Ohio-rivier in een tijd dat Ohio een staat kreeg en zwaar bevolkt werd terwijl de industrieën floreerden. De Ohio wordt gespeeld op een manier die vergelijkbaar is met The Ruhr, maar met nieuwe en aanvullende elementen.