Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
The Manhattan Project: Energy Empire

The Manhattan Project: Energy Empire

Uit de as van de oorlog komen naties aan de macht in het atoomtijdperk. Elke speler neemt de controle over een land dat strijdt om de macht in het laatste deel van de 20e eeuw. Ze bouwen de industrie, de handel en de overheid van hun land op door middelen te verwerven, structuren te bouwen en energiebronnen aan te boren. De olieprijs gaat omhoog en kernenergie is de golf van de toekomst. The Manhattan Project: Energy Empire speelt zich af in hetzelfde "universum" als The Manhattan Project, maar het is een op zichzelf staand spel, geen uitbreiding.

De grootste bedreiging in Energy Empire is niet oorlog, maar onzekere wereldwijde gevolgen, die het gevolg zijn van bijwerkingen van industrialisatie en vervuiling. Aan veel acties zijn kosten verbonden. Dus naarmate landen bedrijviger worden, vergroten ze ook de hoeveelheid vervuiling in het milieu. Zorgvuldig gebruik van wetenschap kan de schadelijke effecten van de industrie verzachten en kan ook helpen bij het voorkomen van wereldwijde crises.

Energy Empire gebruikt mechanismen voor plaatsing van arbeiders, het bouwen van tableaus en middelenbeheer. Bij elke beurt kan een speler ervoor kiezen om te werken of te genereren. Tijdens een werkbeurt speelt een speler een enkele arbeider op het hoofdbord en gebruikt dan arbeiders en energie om kaarten op zijn tableau te activeren. Spelers kunnen energie spenderen om een ​​bezet veld op het hoofdbord te gebruiken, dus geen enkele ruimte wordt ooit volledig geblokkeerd. Tijdens een opwekkingsbeurt kunnen spelers hun energievoorziening vernieuwen door "energiedobbelstenen" te gooien die kernenergie, steenkool, olie, zonne-energie en andere vormen van energie voorstellen.