The Magnificent

The Magnificent

The Magnificent is een strak vormgegeven Eurogame van de makers van Santa Maria en speelt zich af in een mystieke wereld, prachtig geïllustreerd door de Franse kunstenaar Martin Mottet.

In het spel strijden spelers om het grootste publiek naar hun shows te trekken, met geweldige artiesten. Tijdens het proces moet je je kamp uitbreiden door tegels in Tetris-stijl op je spelersbord te plaatsen, elementen te verzamelen die nodig zijn voor de shows en optredens op te zetten in je tenten.

Op jouw beurt neem je één dobbelsteen uit de voorraad. De waarde van de gekozen dobbelsteen is uw sterkte. Tel daarbij de waarde op van alle dobbelstenen van dezelfde kleur die je al hebt verzameld en gebruik deze kracht om een ​​van de drie hoofdacties uit te voeren: bouwen, reizen of uitvoeren. Hoe meer kracht je hebt, hoe beter de actie zal zijn, maar aan het einde van de ronde moet je - in munten - het totaal van je hoogst gewaardeerde dobbelsteenkleur betalen. Het nemen van dobbelstenen van dezelfde kleur zorgt dus voor betere acties, maar kost meer munten.

Nadat elke speler vier beurten heeft gemaakt, eindigt de ronde. Elke speler moet een van zijn ringmeesterkaarten afleggen en punten scoren volgens zijn vereisten. Na drie rondes is het spel afgelopen en wint de speler die de meeste punten heeft verzameld.

In meer detail beginnen spelers het spel met vier ringmeesterkaarten en een unieke trainer-tegel. Elke ringmaster-kaart biedt een speciale vaardigheid (die wordt geactiveerd wanneer je er een dobbelsteen op legt) en een unieke scoremogelijkheid aan het einde van de ronde. Wanneer je een ringmeesterkaart kiest om af te leggen en aan het einde van de ronde te scoren, moet je daarom ook rekening houden met welke speciale vaardigheden je wilt behouden.

Naast je hoofdactie mag je trainers gebruiken op je persoonlijke, unieke trainertegels of op gemeenschappelijke trainervakken op het speelbord voor verschillende voordelen.

Aan het einde van elke ronde, in volgorde van de hoogst gerangschikte prestaties van de spelers, kiezen spelers een nieuwe ringmeesterkaart en een trainertegel, die nieuwe vaardigheden en scoremogelijkheden bieden voor de volgende ronde.