Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
The Kings Dilemma

The Kings Dilemma

Denk je dat het jou lukt om een koninkrijk te besturen? Denk je dat je elke dag de juiste keuzes kan maken en voor de consequenties wilt opdraaien als het niet de juiste zijn geweest? Komt er achter met The King’s Dillema, waar je in de huid kruipt van een nobele die de koning van Ankist adviseert.

Interactief verhaal

The King's Dilemma is een interactief verhaal met legacy-elementen, met verschillende vertakkende verhaallijnen die leiden tot veel mogelijke finales van het spel. Dit alles wordt gefaciliteerd door dilemmakaarten die elke beurt worden getrokken, jullie keuze bepaald waar het verhaal heengaat. Het lot van het koninkrijk en het lot van jullie nobele huizen is aan elkaar verbonden.

Hoe werkt het?

Je trekt elke ronde een kaart uit de "Dilemma-stapel" en ervaart het verhaal terwijl het zich ontvouwt. Elke kaart vormt een probleem dat de Raad namens de koning moet oplossen. Elk evenement komt maar één keer voor: je bespreekt en onderhandelt met de andere spelers, en uiteindelijk maak je een keuze, bepaal je de uitkomst, vorder je het verhaal van het spel en ontgrendel je mogelijk meer evenementen.

Je moet het koninkrijk gaande houden, terwijl je ook een voordeel voor je eigen huis zoekt; deze machtsstrijd kan het koninkrijk leiden tot oorlog, hongersnood of oproer, of het kan rijkdom en welzijn genereren. Dit hangt af van je keuzes! Het punt is dat elke beslissing gevolgen heeft, en wat goed is voor het koninkrijk als geheel, kan ook slecht zijn voor je gezin en nobele huis.

Legacyspel

The Kings Dilemma is een Legacy-spel. Een speltype dat steeds populairder wordt. Legacy games zijn spellen waarin jouw keuzes en het einde van het ene spel, invloed hebben op toekomstige spellen. Dit zorgt voor aangename verrassingen en een gevoel van continuïteit Handelt u voor het grotere goed, of denkt u alleen aan uzelf?