The Kings Dilemma

The Kings Dilemma

The King's Dilemma is een interactieve verhalende ervaring met legacy-elementen, met verschillende vertakkende verhaallijnen die leiden tot veel mogelijke finales en een evoluerend spel met evenementkaarten als kern. Spelers vertegenwoordigen de verschillende huizen die de regering van het koninkrijk Ankist leiden.

Je trekt elke ronde een kaart uit de "Dilemma-stapel" en ervaart het spelverhaal terwijl het zich ontvouwt. Elke kaart vormt een probleem dat de Raad namens de koning moet oplossen. Als leden van de binnenste cirkel van de koning bepalen jouw beslissingen hoe het verhaal verloopt en het lot van het koninkrijk. Elk evenement komt maar één keer voor: je bespreekt en onderhandelt met de andere spelers, en uiteindelijk maak je een keuze, bepaal je de uitkomst, vorder je het verhaal van het spel en ontgrendel je mogelijk meer evenementen.

Je moet het koninkrijk gaande houden, terwijl je ook een voordeel voor je eigen huis zoekt; deze machtsstrijd kan het koninkrijk leiden tot oorlog, hongersnood of oproer, of het kan rijkdom en welzijn genereren. Dit hangt af van uw keuzes! Het punt is dat elke beslissing gevolgen heeft, en wat goed is voor het koninkrijk als geheel, kan ook slecht zijn voor je gezin.

Handelt u voor het grotere goed, of denkt u alleen aan uzelf?