Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
The Grimm Forest

The Grimm Forest

Welkom in The Grimm Forest, waar familieleden van de legendarische Three Little Pigs een epische huizenbouwwedstrijd houden. Maar dit is geen gewone wedstrijd, want alle beroemdste sprookjesfiguren zullen toekijken en af ​​en toe een handje helpen.

Wie zal het meest profiteren van de sluwheid van Robin Hood, de schoonheid van Sneeuwwitje, de overvloedige geschenken van de Gouden Gans of de duistere hekserij van de Boze Koningin?

Met alleen hun verstand, een handvol scherp stalen gereedschap en een paar stapels grondstoffen die met groot risico zijn verzameld van velden, steenbakkerijen en zelfs het donkere en dodelijke Grimm-woud zelf, moet elke speler strijden om als eerste 3 huizen te bouwen en de titel van Royal Builder behalen.

Spelers worden aangemoedigd om een ​​van de sluwe trucs te gebruiken waarover ze hebben gelezen in de vele boeken met fabels die in het hele land te vinden zijn. Sommigen zullen hun plannen laten mislukken door die schurk van weleer, de Grote Boze Wolf, terwijl anderen stenen, stro en hout zullen winnen door de karrenlading.

Wie zal de gevaren trotseren, vuile monsters vermijden en de overwinning naar huis brengen? Er is maar één manier om erachter te komen ... maak je klaar om je te wagen in ... Het Grimm-woud!

Grimm Forest is een strategisch spel voor 2-4 spelers van Hidden Movement, Resource Gathering en House Building. Het is een middelzwaar spel dat in ongeveer 45-60 minuten speelt.

Tijdens het spel zullen spelers in het geheim kaarten spelen om naar verschillende locatieborden te gaan waar ze proberen middelen te verzamelen. Met behulp van hun deductievaardigheden en een hand vol Fable-kaarten proberen spelers elkaars plannen te raden en het meeste uit hun acties te halen terwijl ze de plannen van de andere speler verstoren.

Nadat de middelen zijn verzameld tijdens de Verzamelfase, gaan spelers een bouwfase in waar ze die middelen kunnen gebruiken om huizen van hout, stro of baksteen te bouwen. Telkens wanneer een speler een muurgedeelte op een van zijn huizen bouwt, komt een behulpzame vriend uit het nabijgelegen bos een handje helpen. Spelers kunnen ervoor kiezen om de hulp van die vriend te accepteren, maar af en toe is het logischer om die vriend naar een andere speler te sturen, waarbij soms hun huidige vriend wordt weggegooid.

Met 16 unieke Fabelkaarten en 12 krachtige Vriendkaarten kan het verzamelen van grondstoffen in het Grimm-woud een moeilijke en uitdagende onderneming zijn.

Werk hard, leid correct af, vermijd het verraad van de andere bouwers en de scherpe tanden van de op de loer liggende monsters, en je hebt misschien een kans!