Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
The Great City of Rome

The Great City of Rome

Om de Eeuwige Stad te herbouwen, riep de Romeinse keizer de meest getalenteerde bouwers uit de oudheid bijeen. Elk van hen probeert de beste stad te ontwerpen, maar talent is niet genoeg. Alleen degenen die weten hoe ze de keizer moeten behagen, slim hun invloed kunnen uitoefenen en op het juiste moment kunnen investeren, zullen slagen in de stad Rome.

Meer in detail duurt het spel veertien ronden, en in elke ronde trekken spelers een van de gebouwkaarten in het spel en voegen deze toe aan hun hand. De volgorde van opstellen hangt af van hoe dicht je bij de keizer staat. Aan het begin van een ronde onthult u een nieuwe "actiestrook" met drie stenen en twee tandwielen in een bepaalde volgorde, waarna spelers om de beurt hun figuur op een van deze vijf velden plaatsen; hoe dichter je bij de keizer bent, hoe eerder je een oproep doet, maar hoe minder grondstoffen (stenen en tandwielen) je ontvangt. (Met slechts twee spelers in het spel, plaatst elke speler twee figuren op de actiestrook en draait elke ronde twee volledige beurten.)

Na het opstellen kunt u één bouwactie uitvoeren en één actie produceren. Om te bouwen, moet je de kosten in stenen betalen - twee munten betalen voor elke ontbrekende steen - en vervolgens de kaart die je aan het bouwen bent naast een andere kaart van je leggen die al in het spel is. Je begint met twee gebouwkaarten in het spel, dus je hebt maximaal zestien kaarten aan het einde van het spel. Deze kaarten moeten passen in een vierkant van 4 x 4, dus plan zorgvuldig, aangezien u sommige gebouwen naast andere wilt plaatsen om de meeste punten te verdienen en het meeste uit een productactie te halen. Sommige gebouwen geven je een speciale actie of invloedfiches als je ze bouwt.

Om te produceren, moet je twee tandwielen hebben - één munt betalen voor elk ontbrekend tandwiel - en vervolgens de productieactie van elk gebouw in je stad één keer gebruiken.

Om de paar rondes wordt een invloedkaart onthuld en degene die aan het einde van die ronde de meeste invloedfiches heeft, neemt de kaart en legt vervolgens zijn fiches af.

Aan het einde van veertien ronden scoren spelers punten voor hun woongebouwen, tempels, aquaducten, munten en invloedkaarten en fiches. wie de meeste punten heeft, wint!