The Grasshopper and the Ant

The Grasshopper and the Ant

The Grasshopper & the Ant is de vierde titel in de Tales & Games -serie, die elk verpakt zijn in een boekvormige doos. In dit spel spelen spelers om de beurt de rol van de ijverige mieren en de inhoud van de sprinkhaan om de arbeid van de mieren af ​​te weren.

The Grasshopper & the Ant biedt twee manieren om te spelen, maar het hart van beide is hetzelfde. Leg aan het begin van het spel 16 (van de 48) padkaarten in een 4x4 raster; elke padkaart toont een van de vier soorten landschappen. De mierspeler plaatst zes mieren op deze kaarten, één mier per kaart, waarbij de mieren een ketting vormen (zoals in het echte leven), en kiest vervolgens in het geheim één type terrein waarop minstens één mier staat. De sprinkhaan speler staat dan met een van de mieren, en als de sprinkhaan hetzelfde landschap kiest als de mier speler, neemt de sprinkhaan alle padkaarten van dit type waarop een mier staat; als de sprinkhaan een verkeerde keuze heeft gemaakt, neemt de mierspeler deze padkaarten. Hoe dan ook, je vult dan het 4x4-rooster opnieuw. De ant-speler blijft spelen totdat ze uiteindelijk padkaarten wint, waarna de volgende speler met de klok mee de mieren bestuurt. (In de wintermodus besturen de derde en vierde speler rode mieren en ontvangen ze een willekeurige padkaart als ze overeenkomen met de keuze van de mierspeler.)

In de herfstmodus scoren spelers onmiddellijk padkaarten, waarbij elk type afzonderlijk wordt gevolgd; padkaarten met insecten worden bewaard voor een eindspelbonus. Zodra een speler maximaal twee scoresporen heeft behaald, eindigt het spel en wint degene met de meeste punten.

In de wintermodus houden spelers de padkaarten die ze verzamelen om provisiekaarten te kopen (ter waarde van één overwinningspunt), die bepaalde combinaties van padtypen kosten. Als je in deze modus een padkaart met een insect wint, kun je een andere kaart in het raster claimen met hetzelfde insect. Verzamel beide provisiekaarten van hetzelfde type en je scoort een bonus OP. De eerste speler die 4 OP's heeft verzameld, wint.

Op de pagina van The Three Little Pigs vind je een overzicht van alle Tales & Games spellen.