The Game

The Game

Spelers in The Game proberen alle 98 kaarten in de stapel op vier aflegstapels af te leggen om te winnen, maar ze moeten dit op de juiste manier doen.

Elke speler begint met 6-8 kaarten in de hand, afhankelijk van het aantal spelers, en er liggen vier aflegstapel-promptkaarten op tafel: twee met "1" en een pijl omhoog en twee met "100" en een pijl omlaag. Bij een beurt moet een speler ten minste twee kaarten uit de hand op een of meer aflegstapels afleggen, waarbij de kaarten op de 1-stapels in oplopende volgorde worden geplaatst en de kaarten op de 100 stapels in aflopende volgorde worden geplaatst. Een lastig aspect om te spelen is dat je een kaart kunt spelen die exact 10 hoger / lager is dan de bovenste kaart van een aflegstapel, zelfs als je normaal gesproken in aflopende / oplopende volgorde zou moeten spelen, bijvoorbeeld als er een 100 aflegstapel wordt bedekt met een 87, je kunt elke kaart lager dan 87 spelen of je kunt de 97 spelen.

Nadat een speler zijn beurt heeft beëindigd, vult hij zijn hand opnieuw vanaf de stapel. Tijdens het spelen kunnen spelers de exacte nummers in hun handen niet onthullen, maar ze kunnen anderen waarschuwen om niet op bepaalde aflegstapels te spelen of anderszins speelsuggesties te doen.

Zodra de stapel leeg is, hoeven spelers slechts ten minste één kaart per beurt te spelen. Als je alle 98 kaarten speelt, win je! Als je goed wordt, suggereren de regels dat je minstens drie kaarten per beurt speelt om de uitdaging te vergroten.