The Bottle Imp

The Bottle Imp

In dit slagenspel gebaseerd op het korte verhaal van Robert Louis Stevenson met dezelfde naam, is het doel om de meeste punten te behalen over een reeks handen (meestal is het doel ingesteld op 200 ptn). Kaarten zijn genummerd van 1-37 en zijn te vinden in drie kleuren, rood (grotendeels bestaande uit de hoogste nummers), blauw (meestal in het midden) en geel (meestal de laagste nummers) met kleuren die analoog zijn aan de reeks in een standaard kaartspel. Er is één neutrale kaart, de 19, die de "prijs van de fles" bepaalt.

Het hele kaartspel wordt aan de drie of vier spelers in het spel gedeeld en vervolgens, net als bij harten, worden kaarten uitgewisseld en wordt een kaart naar de fles gespeeld. Zoals bij de gebruikelijke elementen van een trick-take-spel, moeten spelers, indien mogelijk, de reeks volgen met een hoge kaart die de slag neemt (ongeacht de reeks). Het unieke aan dit spel is echter hoe troef wordt bepaald. Elke kaart met een lagere waarde dan de huidige prijs van de fles (beginnend met 19) wordt als "troef" beschouwd en zal de slag winnen. Als meerdere kaarten minder zijn dan de huidige flesprijs, neemt de kaart die het dichtst bij de huidige prijs ligt (dus de hoogste kaart onder de fles) de truc EN DE FLES, de flesprijs wordt aangepast door de speler die de kaart neemt die de huidige fles vertegenwoordigt prijs en het vervangen door de kaart waarmee ze de slag hebben gewonnen. Zo daalt de prijs van de fles met elke gespeelde troef en is het steeds moeilijker om de fles te winnen / kopen. Het eigendom van de fles gaat over van speler op speler en het aantal mogelijke troeven zal afnemen, zowel als een factor van het spelen van kaarten en het overslaan van kaarten naarmate de prijs van de fles daalt. Eén speler zit aan het einde van een hand vast met de fles (wanneer spelers alle kaarten in hun hand hebben gespeeld).

Kaarten hebben puntwaarden van 1-6 (niet direct gebaseerd op numerieke waarde), aan het einde van de hand zullen spelers punten scoren voor de kaarten met gewonnen slagen, behalve de speler die de fles vasthoudt die NEGATIEVE punten scoort voor alle kaarten die aan het begin naar de fles werden gespeeld, waarbij niets werd gescoord voor de kaarten die ze tijdens de hand hadden gewonnen. Het spel gaat door totdat het puntdoel is bereikt.