The Ancient World

The Ancient World

In een oude wereld die door de tijd is vergeten, terroriseren enorme titanen het land. Vijf stammen zijn al eeuwen op de vlucht voor de titanen, maar dingen staan ​​op het punt te veranderen. Groeiende stadstaten beloven een einde te maken aan het terreurbewind, vastbesloten om het op te nemen tegen de titanen en de wereld voor iedereen veiliger te maken. Elke stadstaat concurreert om de stammen aan te trekken, verlangend naar de kracht van de gecombineerde volkeren, die nu oude tradities achter zich laten in de hoop dat de titanen voor eens en voor altijd kunnen worden verslagen.

In The Ancient World strijden spelers om de grootste en meest invloedrijke stadstaat te laten groeien door burgers, schatkisten en militairen te beheren en titanen te verslaan. Spelers sturen om de beurt burgers om speciale acties te ondernemen of gebruiken militaire kaarten om titanen aan te vallen. Een van de acties die een burger kan uitvoeren, is het bouwen van Empire-kaarten, die meer burgers, geld en vaardigheden opleveren.

De invloed van een stadstaat in de wereld wordt gemeten aan de hand van sets stamvaandels die het bezit. Elke Empire-kaart heeft een of meer stamvaandels, en stamvaandels kunnen ook worden gewonnen door titanen te verslaan. Spelers krijgen overwinningspunten (VP's) voor sets stamvaandels. Na zes ronden wint de speler met de meeste OP's van sets stamvaandels.