Terraforming Mars

Terraforming Mars

In de jaren 2400 begint de mensheid de planeet Mars te terravormen. Gigantische bedrijven, gesponsord door de Wereldregering op aarde, starten enorme projecten om de temperatuur, het zuurstofniveau en de oceaandekking te verhogen totdat de omgeving bewoonbaar is. In Terraforming Mars speel je een van die bedrijven en werk je samen in het terraforming-proces, maar concurreer je om overwinningspunten die niet alleen worden toegekend voor je bijdrage aan de terraforming, maar ook voor het verbeteren van de menselijke infrastructuur in het zonnestelsel en voor andere lovenswaardige dingen.

De spelers verwerven unieke projectkaarten (van meer dan tweehonderd verschillende) door ze in hun hand te kopen. De projecten (kaarten) kunnen van alles vertegenwoordigen, van het introduceren van planten of dieren, het slingeren van asteroïden naar het oppervlak, het bouwen van steden, het delven van de manen van Jupiter en het opzetten van broeikasgasindustrieën om de atmosfeer op te warmen. De kaarten kunnen u onmiddellijke bonussen geven, evenals uw productie van verschillende bronnen verhogen. Veel kaarten hebben ook vereisten en ze worden speelbaar wanneer de temperatuur, zuurstof of oceaandekking voldoende toeneemt. Kaarten kopen is duur, dus er is een evenwicht tussen het kopen van kaarten (3 megacredits per kaart) en het daadwerkelijk spelen ervan (wat tussen de 0 en 41 megacredits kan kosten, afhankelijk van het project). Standaardprojecten zijn altijd beschikbaar om uw kaarten aan te vullen.

Je basisinkomen en je basisscore zijn gebaseerd op je Terraform Rating (beginnend bij 20), die toeneemt elke keer dat je een van de drie globale parameters verhoogt. Uw inkomen wordt echter aangevuld met uw productie en u krijgt ook VP's uit vele andere bronnen.

Elke speler houdt zijn productie en bronnen bij op zijn spelersbord en het spel gebruikt zes soorten bronnen: megacredits, staal, titanium, planten, energie en warmte. Op het speelbord strijd je om de beste plaatsen voor je stadstegels, oceaantegels en groentegels. Je strijdt ook om verschillende mijlpalen en prijzen die veel VP's waard zijn.

Wanneer de drie globale parameters (temperatuur, zuurstof, oceaan) allemaal hun doel hebben bereikt, is de terravorming voltooid en eindigt het spel na die generatie. Tel je Terraform Rating en andere VP's om het winnende bedrijf te bepalen!

Uitbreidingen Terraforming Mars