Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Terra Mystica

Terra Mystica

In het land van Terra Mystica wonen 14 verschillende volkeren in zeven landschappen, en elke groep is gebonden aan zijn eigen thuisomgeving, dus om zich te ontwikkelen en te groeien, moeten ze naburige landschappen terraformen naar hun de omgeving en het klimaat van hun voorkeur. Alleen dan kunnen ze het opnemen tegen de andere volken en hun plaats in de wereld veiligstellen.

Puur strategie zonder geluk

Terra Mystica is een spel waar alle informatie zichtbaar is en je keuzes kunt maken zonder dat je daarvoor “geluk” moet hebben met iets. Dit betekend dat er geen dobbelstenen of bijvoorbeeld omgekeerde kaartjes die je willekeurig moet pakken in het spel zitten. Het spel is puur gebaseerd op strategische keuzes.

Elke speler regeert een van de 14 groepen. Met subtiliteit en vakmanschap moet de speler proberen een zo groot mogelijk gebied te beheersen en de vaardigheden van die groep te ontwikkelen. Er zijn ook vier religieuze sekten waarin je vooruitgang kunt boeken. Om dat allemaal te doen, heeft elke groep speciale vaardigheden en capaciteiten.

Ontwikkel je volken

In Terra Mystica voeren spelers om de beurt hun acties uit met de middelen waarover ze beschikken. Verschillende gebouwen stellen spelers in staat om verschillende bronnen te ontwikkelen. Woningen zorgen voor meer werknemers. Met handelshuizen kunnen spelers geld verdienen. Bolwerken ontgrendelen de speciale vaardigheid van een groep, en tempels stellen je in staat religie en je terraforming en zeevaart vaardigheden te ontwikkelen.

Gebouwen kunnen worden opgewaardeerd: woningen kunnen worden ontwikkeld tot handelshuizen; handelshuizen kunnen worden ontwikkeld tot bolwerken of tempels; één tempel kan worden opgewaardeerd om een ​​heiligdom te worden. Elke groep moet ook zijn vaardigheden op het gebied van terraforming en zijn vaardigheid met boten ontwikkelen om de rivieren te gebruiken.

Er is veel te ontwikkelen en veel keuzes om te maken, dit in combinatie met de 14 verschillende volken, speciale vaardigheden en religies zorgt er voor dat je elk spel weer nieuwe en andere acties onderneemt of strategieën moet bedenken.

Uitbreidingen Terra Mystica