Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Teotihuacan: City of Gods

Teotihuacan: City of Gods

Reis terug in de tijd naar de grootste stad van Meso-Amerika. Wees getuige van de glorie en de schemering van de krachtige precolumbiaanse beschaving. Maak een strategie, verzamel rijkdom, verkrijg de gunst van de goden en wordt de bouwer van de magnifieke Piramide van de Zon.

Stuur je bevolking aan

In Teotihuacan: City of Gods heeft elke speler het bevel over de werkdobbelstenen, deze worden telkens sterker en beter naarmate het spel vordert. Tijdens je beurt verplaats je een arbeider over een steeds veranderend bord. Elk vlakje hiervan heeft altijd 2 keuzes. de ene biedt je een actie (en een zorgt ervoor dat een van je arbeiders beter wordt in hun werk), de andere geeft je een krachtige bonus (maar dan zonder dat je een arbeider mag upgraden).

Terwijl ze hun personeel en middelen beheren, ontwikkelen spelers nieuwe technologieën, beklimmen ze de trappen van de drie grote tempels, bouwen ze huizen voor de inwoners van de stad en bouwen ze de legendarische en adembenemende Piramide van de Zon op in het centrum van de stad.

Wordt een legende

Elk spel wordt gespeeld in drie tijdperken. Naarmate het begin van de Azteken dichterbij komt, worden de inspanningen van de speler (en hun vermogen om hun personeel te voeden) in totaal drie keer geëvalueerd. De speler met de meeste bekendheid is de winnaar.

Uitbreidingen Teotihuacan

Teotihuacan kent twee uitbreidingen, in Shadow of Xitle heeft er een enorme natuurramp plaatsgevonden waardoor er ineens veel mensen vluchten en bij Teotihuacan uitkomen. Ze nemen nieuwe technologieën waarmee je jou stad kan verbeteren. Late Preclassic Period is een modulaire uitbreiding die veel nieuwe mechanica en technologieën toevoegt aan het spel, hierdoor kan je zelf kiezen wat je wel en niet aan je spel wilt toevoegen. Alle uitbreidingen en het basisspel kunnen tegelijk worden gespeeld voor een extra grote uitdaging.