Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Tekhenu: Obelisk of the Sun

Tekhenu: Obelisk of the Sun

Vier millennia geleden werd op de oostelijke oever van de Nijl de fundering gelegd van de Tempel van Amon-Ra. In de loop van tweeduizend jaar werd het tempelcomplex geleidelijk uitgebreid en werd het algemeen bekend als "The Most Select of Places" (Ipet-Isut), met het grootste religieuze gebouw ter wereld. Tegenwoordig staat de site bekend als Karnak, gelegen in Luxor in het hedendaagse Egypte.

Sluit je aan bij de oude farao's bij het creëren en laten groeien van een van de meest indrukwekkende locaties die de wereld heeft gezien, ter ere van de Egyptische goden Horus, Ra, Hathor, Bastet, Thoth en Osiris. Je moet zorgvuldig omgaan met de balans van je acties en je voorbereiden op de afrekening door de godin Maat.

Het speelbord in Tekhenu: Obelisk of the Sun is verdeeld in zes secties, elk geassocieerd met een Egyptische god: Horus, Ra, Hathor, Bastet, Thoth en Osiris. In het midden staat een indrukwekkende obelisk (Tekhenu) die zijn schaduw werpt op verschillende delen van het bord. Als gevolg hiervan is het gebied rond de obelisk verdeeld in zonnige, schaduwrijke en donkere secties, afhankelijk van hoe de obelisk op dat moment zijn schaduw werpt. Naarmate het spel vordert, verandert de rotatie van de zon welke secties zonnig, schaduwrijk of donker zijn.

Het spel speelt zich af in meerdere rondes. Elke ronde trekken spelers dobbelstenen en voeren ze acties uit die verband houden met de waarde van de dobbelsteen en de sectie waaruit de dobbelsteen is getrokken. Dobbelstenen zijn er in vijf kleuren, en elke dobbelsteen wordt als puur, besmet of verboden beschouwd, afhankelijk van de kleur van de dobbelsteen en de positie van de schaduw van de obelisk. Hoewel je nooit een verboden dobbelsteen mag trekken, ben je vrij om een ​​andere dobbelsteen te trekken, of het nu puur of aangetast is.

Terwijl je de dobbelstenen trekt, moet je niet alleen rekening houden met de algemene beschikbaarheid van dobbelstenen - als er geen dobbelstenen beschikbaar zijn in een bepaalde sectie, kun je de actie die aan die sectie is gekoppeld, niet gemakkelijk uitvoeren - maar ook met welke waardedobbelsteen je moet trouwen. Je moet ook rekening houden met de zuiverheid van de dobbelstenen om te trekken, aangezien je je Pure en Tainted acties in evenwicht moet brengen als je een gunstiger positie wilt hebben in de beurtvolgorde.

Als je een dobbelsteen trekt, kun je een actie uitvoeren, afhankelijk van de sectie waar je de dobbelsteen vandaan hebt gehaald. Elk van de acties komt overeen met een andere Egyptische god: Horus, Ra, Hathor, Bastet, Thoth en Osiris. In plaats van een god-actie, kun je ervoor kiezen om te produceren, door middelen te genereren op basis van de kleur en waarde van de dobbelsteen, maar pas op dat je niet meer produceert dan je productiecapaciteit, want dit is Hebzucht en voegt Taint toe aan je balans!

Tijdens het spel vinden twee scorefasen plaats, waarin spelers overwinningspunten verdienen op basis van de werkplaatsen, steengroeven, gebouwen, standbeelden en pilaren die ze hebben gebouwd, evenals het geluk van hun mensen en de productiecapaciteit van hun bronnen. Spelers moeten echter ook een gezonde hoeveelheid middelen in de buurt houden om hun bevolking in stand te houden, anders ondervinden ze negatieve gevolgen.